Consultori laboral

Em donen menys festius per Nadal perquè no tinc fills: com he d'abordar-ho?

Alexandra Masó dona consells per afrontar l'efecte de no tenir nens en el repartiment de les vacances

2 min
Barcelona es vesteix de Nadal  Activitats a tots els districtes  Www.bcn.cat/nadal  Crea la teva postal 17 de desembre, 11.00 h. Ciutat vella DOLÇOS AL MONESTIR 17 de desembre, 10.30 h Les corts è Circ d’Hivern Del 16/12 al 21/1  Nou barris  ‘Una Nit d’Hivern’ Visita a la Casa Batlló Eixample Titelles 17 de desembre, 12 h.  Gràcia ‘Nadals a Europa’ Tradicions i sorpreses Sant andreu Pare Noel a Sants 24a Cavalcada de Nadal Sants-montjuïc  Mercat solidari Contribueix a ‘La Marató’ Horta-guinardó Aperitius de NADAL Petit tast Sant martí Patinatge amb vistes Fins al 5 de gener Sarrià-sant gervasi Llibre ‘La Barcelona 
de Pilar Aymerich’ FOTOS DE BARCELONA

BarcelonaSoc una dona sense fills i cada any quan arriba el repartiment dels festius de Nadal amb els companys en surten beneficiats els que tenen nens. Com ho puc plantejar per canviar-ho?

Carol, Barcelona

Les festes de Nadal són, en part, les festes dels nens. Són dies d'alegria i innocència que commemoren el naixement de Jesús, l'inici de l'allargament dels dies i l'arribada d'un any nou. Penso que és comprensible que es doni prioritat a qui té fills. Recorda que les vacances de Nadal, coincidint amb les escolars, poden ser més una necessitat que un benefici per als que tenen fills. Ara bé, entenc que et sentis en desavantatge i no vulguis sentir-te exclosa. Som humans i busquem la pertinença i el reconeixement del grup de tant en tant. Si la majoria fa una cosa, és natural voler ser part d'aquesta majoria i no sentir-nos-en apartats.

Per plantejar-te canvis, primer pensa si el repartiment de dies de festa et genera malestar tot l’any o no. En cas afirmatiu, pensa en un sistema alternatiu de repartició, cosa que segurament ja has fet. Busca el suport d’aquells que pensin com tu, i planteja-ho als teus caps després de les festes de Nadal. En aquell moment, quan solem estar ja farts de les festes, la proposta pot ser rebuda amb menys reticències, tot i que segur que n’hi haurà.

Si, per contra, et molesta ara però durant la resta de l'any la situació et sembla suportable, planteja un canvi diferent. Qui et diu que no pots gaudir de les vacances de Nadal treballant? Fes-te un calendari especial per a les dues setmanes de Nadal i regala't cada dia un moment d'alegria. Per exemple, una xocolata calenta amb melindros el dilluns, un passeig per l'avinguda amb arbres el dimarts, o dona't 5 euros per gastar en el que vulguis, com quan érem petits. Sigues indulgent amb tu mateixa i estableix rutines que t’apropin a les vacances de Nadal.

La vida pot ser unes vacances o un cúmul d'obligacions. Esclar que no seran vacances de la feina, però aprofita la permissivitat de Nadal per trobar alegria en els petits moments i celebrar la llibertat d'escollir com viure cada dia.

stats