El perfil
Empreses 22/01/2022

María Jesús Salido

Cofundadora i consellera delegada de Socialdiabetes

2 min
María  Jesús Salido

Formació

“Vaig tenir una infantesa molt feliç i molt creativa. Vaig anar a l’institut a Barcelona i, després de l’EGB -a mitjans dels vuitanta-, no vaig voler fer ni BUP ni COU, malgrat ser bona estudiant. Volia entrar en el món de la programació al més aviat possible i vaig fer un cicle de formació professional d’informàtica de gestió al CEP Monlau de la Sagrera. Als 18 anys ja treballava en empreses tecnològiques i ho combinava amb una carrera, ja que més tard vaig estudiar una enginyeria tècnica a la UAB”

Trajectòria professional

“Des que vaig acabar els estudis l’any 1990, vaig treballar en nombroses companyies tecnològiques, canviant de projectes i empreses durant 20 anys. Per exemple, vaig formar part de Gedas Iberia, filial de Volkswagen, o vaig ser directora de l’Oficina de Projectes de T-Systems a Madrid. Però el 2009 vaig donar el pas a l’emprenedoria. Vaig crear la consultora tecnològica The Project, amb projectes per a grans empreses i institucions d’Espanya i Xile. Tres anys més tard, vaig cofundar Socialdiabetes amb Víctor Bautista, una plataforma tecnològica per gestionar i controlar la malaltia”

Lliçons de vida

“A l’hora d’emprendre, pensava que la qualitat de la feina portava a l’èxit, però això no ho és tot. És important saber connectar i generar confiança en l’inversor i els clients perquè emprendre és un joc de relacions i una venda contínua de les teves aptituds. Has de saber jugar bé les teves cartes, sinó et pot penalitzar, especialment si ets dona. Jo no n’era conscient”

“A Espanya ha calgut una pandèmia perquè avancés el món de la salut digital. Fa temps, vam optar per obrir mercats en països com el Regne Unit, pel seu nivell de digitalització, o Mèxic, per la situació regulatòria. Sempre hem tingut la seu aquí, però hem crescut a l’estranger perquè al sistema de salut li feia falta un salt cap endavant”

Un èxit

“Haver sabut identificar bons professionals. Tenim un equip consolidat al qual intentem cuidar i és clau en l’èxit empresarial”.

Un fracàs

“No haver sortit als mercats internacionals abans. A vegades cal temps per veure que el terreny de joc és el món i superar inseguretats”

El que més m'agrada
  • Una marca “Fibracat de la Txell Bautista em sembla un bon exemple de projecte empoderador per a les dones. Aporten diversitat als continguts tradicionals, són un projecte d’èxit i disruptiu en l’àmbit empresarial”
  • Una pel·lícula “Matrix. M’agraden les històries de mons distòpics que ens ajuden a entendre el nostre propi temps”
  • Un hobby “Faig bastant esport: ioga gairebé cada dia i surto a córrer diversos cops per setmana. M’ajuda a desconnectar i és un bàsic per mantenir un equilibri”
  • Una cançó “Pavarotti, la veu del segle per a mi. L’escolto sovint i té la capacitat de generar emocions físiques, tant per aixecar-me com per abaixar-me l’estat d’ànim”
  • Un llibre “‘Haru: Cada dia és una vida sencera’ de Flavia Company. Explica la història d’una nena japonesa i els seu procés de creixement personal i emancipació. Em va semblar una obra d’art”
  • Una personalitat “La meva àvia paterna. Era una dona revolucionària en el seu moment, va estudiar dues carreres a principis del segle XX, parlava tres idiomes i viatjava arreu d’Europa. M’ha inspirat sempre i vam establir un fort vincle”
stats