Mercat de fitxatges
Empreses 11/09/2023

Un històric del grup La Caixa torna al cim de l'empresa

Grifols nomena un nou director d'innovació i Accenture Espanya estrena presidenta

3 min
Rafael Villaseca en una jornada sobre el sector energètic a Barcelona el mes de maig passat.

BarcelonaLa tornada de l’activitat empresarial després dels mesos d’estiu ha tingut un clar protagonista: la sentència del jutge en favor dels fons de Celsa que han deixat fora de joc la família Rubiralta. Una decisió que implica un reordenament de l’estructura, noves cares i vells coneguts que tornen al cim de l’empresa. I més enllà de Celsa, el curs s’ha iniciat amb canvis a Grifols, que estrena director d’innovació; una nova presidenta a Accenture Espanya i un retorn a Puma, entre d’altres. 

Rafael Villaseca, nou president de Celsa

La presa de possessió de la siderúrgica per part dels fons deixa fora la família Rubiralta, històrica propietària de l’empresa, i obliga a reorganitzar l’estructura. Els fons han triat un històric del grup La Caixa, Rafael Villaseca, per presidir la nova Celsa. Enginyer per la Universitat Politècnica de Catalunya i MBA per l’escola de negocis Iese, Villaseca és l’actual president de la Fundació Naturgy, conseller de Ciments Molins i de VidaCaixa. Ha estat conseller d’Enagás, conseller-director general del Grup Panrico, conseller delegat de Nueva Montaña Quijano, president de Gestión de Infraestructuras, president del grup Inisel –actual Indra– i també president del Club Espanyol de l’Energia. L’any 1984, quan era director general de l’empresa Túnel del Cadí, va ser segrestat pels Grapo. L’empresari ha estat membre del consell assessor de Foment del Treball i vocal de la junta directiva del Cercle d’Economia. Fonts empresarials recordaven, davant l’anunci, la històrica proximitat del directiu a l’entorn socialista.

Jörg Schüttrumpf, nou director d'innovació de Grifols

La farmacèutica catalana continua acumulant canvis a la directiva. Ara ha nomenat Jörg Schüttrumpf com a nou director d’innovació científica, càrrec que fins ara ocupava Albert Grífols Coma-Cros, membre de la família fundadora de la companyia. Des del 2012, Schüttrumpf ha ocupat diversos càrrecs dins l’empresa. És metge i científic i està especialitzat en medicina transfusional i hemostaseologia, graduat per la Universitat Goethe de Frankfurt (Alemanya), la Universitat Albert-Ludwigs de Friburg (Alemanya) i la IMD Business School de Lausana (Suïssa).

Jorg Schuttrumpf Grifols

Mercedes Oblanca presidirà Accenture Espanya

La cúpula d’Accenture Espanya també es mou. Des de l’1 de setembre la presidència l’ocupa la barcelonina Mercedes Oblanca, que ha rellevat Domingo Mirón al capdavant de la filial espanyola, portuguesa i israeliana. Llicenciada en matemàtiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i PDG per l'Iese, des del 2020 ha estat dirigint la divisió de negoci d’indústria, consum i distribució d’Accenture. 

Javier Ortega, màxim responsable de Puma a Europa

L’empresa alemanya de roba esportiva Puma també fa canvis a la plana major. Ha nomenat Javier Ortega, el fins ara director de Puma al sud d’Europa, com a nou responsable de la companyia a Europa, càrrec que fins ara ocupava Richard Teyssier. Al lloc d’Ortega, la marca ha recuperat un antic directiu de l’empresa, el català Esteve Planas, que va abandonar Puma el 2022 i fins ara era director a la farmacèutica Galenicum. 

Cuatrecasas fitxa Benedetta Pacífico

Cuatrecasas ha fitxat Benedetta Pacífico, fins ara advocada al despatx americà Sidley Austin, com a nova consellera de l’àrea de coneixement i innovació del bufet. Amb aquesta incorporació, Cuatrecasas blinda el seu equip d’experts en R+D+I per continuar amb el seu pla estratègic. Pacífico és advocada especialitzada en emissions de deute i finances sostenibles. Fins ara, exercia com a consellera a Sidley Austin, i abans va formar part de la britànica Allen & Overy.

stats