Mercat de fitxatges

Un català aterra al nou equip d'economia a la Moncloa

El fitxatge frustrat de l'exministre Garzón a una consultora i canvis a Dircom Catalunya

3 min
Façana del Palau de la Moncloa, seu oficial i residència del president del govern.

El flamant ministre d'Economia, Comerç i Empresa ha acabat la setmana amb un equip renovat al complet. Carlos Cuerpo, que ha succeït Nadia Calviño al capdavant de la cartera, tenia la missió de renovar diversos alts càrrecs ministerials, entre els quals ha triat un català. La mateixa setmana, l'exministre de Consum Alberto Garzón creava polèmica per un fitxatge frustrat després d'una allau de crítiques. Alhora, l'associació Dircom Catalunya té un nou president i l'AECOC fitxa a Nestlé i Carrefour per al seu comitè directiu.

Carlos Cuerpo completa la renovació d'Economia amb una cara catalana

El consell de ministres va aprovar dimarts, a proposta del ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, els nomenaments de diversos alts càrrecs del ministeri, completant així la renovació de l’equip directiu, que inclou una cara catalana. Víctor Ausín (Barcelona, 1983) va ser escollit nou director general de Política Econòmica, i ocupava des del 2021 el càrrec de director general d'Anàlisi Macroeconòmica. Ausín és enginyer superior de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (2006) i també és graduat en Ciències Polítiques per la UNED (2018) i pertany al Cos Superior de Tècnics Comercials i Economistes de l'Estat des del 2016.

Víctor Ausín

Per altra banda, el consell de ministres va nomenar també Eduardo Aguilar com a director general d’Anàlisi Macroeconòmica; Carla Díaz Álvarez de Toledo com a directora general del Tresor; Inés Carpio San Román com a nova directora general de Finançament Internacional, i Julio Poyo-Guerrero com a director del seu gabinet. A més, es va ratificar el nomenament d’Álvaro López Barceló com a president del FROB (Fons de Reestructuració Ordenada Bancària) després de superar la consulta a les Corts Generals.

L'exministre Garzón i una consultora, un fitxatge frustrat

Dimarts es coneixia que l'exministre de Consum Alberto Garzón (IU) s'incorporaria a la consultora d'assumptes públics Acento, dirigida per l'exdirigent socialista José Blanco, però menys de 24 hores després es feia pública la seva renúncia. L'exministre i excoordinador d'IU va anunciar a través de X, l'antic Twitter, que finalment no fitxarà per la consultora, degut a "la incomprensió suscitada pel seu espai polític". Les crítiques rebudes se centraven en l'accés dels polítics a les anomenades portes giratòries i en el canvi de rumb que se li associava per saltar a una consultora vinculada amb el PSOE. Segons va explicar Europa Press, Garzón havia d'assumir la direcció de prospectiva geopolítica de la consultora. Abans de res, però, l'exministre estava pendent que l'oficina de conflictes d'interessos autoritzés la seva incorporació. El dictamen d'aquest ens és imprescindible quan persones que han estat alts càrrecs del govern espanyol s'incorporen a noves activitats privades. A l'organigrama de la consultora també hi apareix com a president l'exdirigent del PP Alfonso Alonso.

El ministre de Consum, Alberto Garzón.

Garzón va ser ministre de Consum en el primer govern de coalició de Pedro Sánchez i Unides Podem. La seva renúncia a la política institucional va arribar després de 12 anys com a diputat al Congrés.  Tot i això, en aquell primer moment, no va abandonar la política: va seguir com a coordinador general d'Esquerra Unida uns mesos més. Al novembre va anunciar que també deixaria aquest càrrec, del qual va acomiadar-se oficialment l'1 de desembre del 2023.

Nova presidència a l'associació Dircom Catalunya

La fins ara presidenta de l'associació de directors de comunicació de Catalunya, Mª Lluïsa Martínez Gistau, directora de Comunicació i Relacions Institucionals de CaixaBank, va finalitzar aquest 15 de febrer el seu doble mandat com a presidenta de Dircom Catalunya. A partir d'ara la substituirà al capdavant de l'associació Jordi Romañach, director de Comunicació, Sostenibilitat i Relacions Institucionals d’El Corte Inglés a Catalunya i Balears, que ha format part de la junta presidida per Martínez Gistau durant els últims quatre anys i que liderava l'única candidatura presentada per assumir el relleu al capdavant de la presidència.

Mª Lluïsa Martínez i Jordi Romañach

L'AECOC fitxa a Nestlé i Carrefour per al seu comitè directiu

L'associació empresarial de fabricants i distribuïdors AECOC, amb seu a Barcelona, ha incorporat al seu consell directiu la directora executiva de Carrefour Espanya, Elodie Perthuisot i el director general de Nestlé, Jordi Llach. Nascut el 1964 a Barcelona, Jordi Llach és llicenciat en Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona. El 1989 va començar la seva carrera professional a Nestlé Espanya, ocupant diversos càrrecs de responsabilitat. El juliol del 2022 va ser nomenat director general de la Confederació Ibèrica, sent al seu torn director general de Nestlé Espanya. Per la seva banda, Elodie Perthuisot és directora executiva de Carrefour Espanya des de setembre del 2023, i membre del comitè executiu del Grup Carrefour des del 2021.

stats