Empreses 27/04/2015

L’agenda de seguiment: Una eina molt útil quan estàs cercant feina

2 min

Si estàs cercant feina és molt important que desenvolupis eines que t’ajudin al màxim a organitzar-te i planificar-te, d’aquesta manera podràs accedir fàcilment a les dades de les empreses amb les quals has contactat. A més, també tindràs una visió general i actualitzada del estat de les teves candidatures i així podràs fer-ne un bon seguiment. Per fer el teu procés de recerca de feina encara més ordenat, pots crear una agenda per les teves autocandidatures i una altra per quan enviïs el teu currículum responent a anuncis d’ofertes publicades. A l’hora de construir la teva agenda pots incloure els camps que més et convinguin, i que recullin la informació necessària pel teu seguiment. A continuació trobaràs alguns conceptes importants a tenir en compte:

  • Data de contacte: és dia en el que has contactat amb l’empresa per primera vegada
  • Nom de l’empresa: Indica el nom de l’empresa finalista però si la selecció la fa una empresa intermediària inclou també el seu nom entre parèntesi.
  • Persona de contacte amb telèfon i email: sempre les dades de contacte de la persona encarregada del procés de selecció. Intenta aconseguir sempre el seu contacte directe trucant a l'empresa o fent una recerca. Linked in et pot ajudar a obtenir informació.
  • Acció realitzada: és el moviment que has fet des de que vas contactar amb ells (si has enviat el currículum o els has trucat demanant informació, per exemple).
  • Seguiment: dates amb les quals has tornat a contactar amb l’empresa.
  • Observacions: aquí pots indicar qualsevol informació rellevant: per exemple “tornar a enviar el CV al maig perquè sortiran noves ofertes”.

Utilitzant aquesta agenda estalviaràs molt temps en la teva recerca, ja que tindràs tot la informació recollida de manera visual i endreçada. A més, si et truca una empresa i recordes les dades importants relacionades amb el seu procés de selecció donaràs una imatge molt professional. Utilitza un document amb el que puguis accedir més rapidament a tota la informació. Aquí en tens un exemple:

Per ampliar més informació sobre aquesta eina et recomenem que participis a l’activitat de Barcelona Treball L’agenda de seguiment: una eina eficaç per gestionar el procés de recerca de feina. Et desitjem que treguis molt profit a aquesta eina! Publicat per:Joana Sanz, Equip Tècnic de Barcelona Activa.

stats