19/03/2023

Em quedo aquí

2 min

Hola a tothom. Conscient de la preocupació general sobre la meva decisió, vull aprofitar aquesta talaia per fer una declaració institucional clara i categòrica: em quedo aquí. La meva societat principal, les participades, la tenidora d’accions, la propietària de la marca, la patrimonial i totes les societats vinculades a la meva activitat empresarial mantindran la seva seu fiscal i social a Barcelona.

Desmenteixo els rumors que, com a exitosa empresària i fortuna familiar del top 7 (milions) de Catalunya, hagi pres la decisió de traslladar el meu negoci a Holanda, Luxemburg, Irlanda, Andorra o l'illa de Man. Compromís cívic i no poder pagar ni un “bon dia” d’un assessor fiscal de PwC justifiquen aquesta decisió, però també una sèrie d’avantatges que em garanteix el sistema impositiu, legal i cultural espanyol:

  1. A on podria trobar un país amb uns impostos tan baixos al treball, una flexibilitat tan adequada per organitzar el meu equip o unes iniciatives tan urgents com la instal·lació d’un aparell que no sé ni com funciona per al registre horari?
  2. Quin país pot ser millor que el nostre en termes de tributació, amb una Agència Tributària que pot trigar nou mesos a retornar un IVA negatiu?
  3. Com podria jo imaginar una regulació més pertinent en coses com la prevenció de riscos laborals o la protecció de dades, amb obligacions tan fàcils d’aplicar que no calen ni assessors ni res?
  4. ¿Hi ha un país que posi, com el nostre, catifa vermella per a les pimes a l’hora d’optar a les bonificacions fiscals que en d’altres són tan complicades que només n'acaben gaudint les grans empreses?
  5. Quin país pot gestionar millor els fons Next Generation en allò que afecta les pimes? Després de 14 anys en una sort de puntocom m’ofereixen transformar el kit digital a fer la meva primera pàgina web (records a Casa Marcial) o deu hores de community manager.

Per tot això i més, compatriotes, em quedo.

stats