APARCAMENTS
Empreses 22/06/2014

Saba prem l’accelerador per sortir a borsa

La companyia catalana vol gestionar els aparcaments municipals de Barcelona i créixer a Europa, l’Amèrica Llatina i els Estats Units

-x.g.
1 min

El president de Saba, Salvador Alemany, s’ha marcat l’objectiu de treure a borsa la companyia, antigament fusionada amb Abertis. Saba repartirà 9,9 milions d’euros en dividends als seus accionistes -els dos principals són CaixaBank i Torreal, societat de Juan Abelló-, i la idea és mantenir una política estable de retribució. Ara bé: per poder cotitzar cal guanyar dimensió i l’empresa ha premut l’accelerador del creixement. Actualment, Saba gestiona 180.000 places d’aparcament en 120 ciutats d’Espanya, Itàlia, Portugal, Xile, França i Andorra. A finals del 2013 va créixer gràcies a l’adjudicació de 57.000 places dels 14 aeroports del Mediterrani d’Aena per 42 milions d’euros. També va obtenir els aparcaments de 51 estacions de l’AVE d’Adif, per 141 milions d’euros, el desembre passat.

Això ha suposat un augment del 30% del nombre de places d’aparcament que gestiona. Però no és prou per sortir a borsa. Cal créixer més. El conseller delegat, Josep Martínez Vila, creu que s’han de consolidar les participacions, millorar la rotació de la cartera d’inversions, i analitzar noves oportunitats d’inversió i diversificació geogràfica, fixant l’atenció en nous territoris de l’Europa occidental, l’Amèrica Llatina i els Estats Units.

Un altre focus de possible creixement, que la companyia considera pràcticament vital, és obtenir la gestió dels aparcaments municipals de Barcelona. La companyia ja ha fet la seva oferta i espera que el govern de Xavier Trias resolgui el concurs.

stats