20/02/2021

Huawei ja es dedica als porcs

2 min

D’aquí poc més d’una setmana Barcelona havia d’acollir l’edició 2021 del Mobile World Congress (MWC), després que la pandèmia obligués a anul·lar la del 2020. Tot i això, la situació sanitària ha portat GSMA, l’entitat organitzadora, a canviar de plans i posposar la trobada a Barcelona fins a l’estiu, de manera que el MWC que cobrirem informativament -per via telemàtica- aquest febrer serà el de Xangai, que tradicionalment tenia lloc al juny.

Precisament en una sessió prèvia a l’esdeveniment xinès, Ryan Ding, president de la divisió de negoci amb operadores de Huawei, presumia divendres que la seva empresa participa en la construcció de més de la meitat de les 140 xarxes 5G que ofereixen actualment servei comercial en 59 països, malgrat que els seus equipaments estiguin vetats en molts altres llocs. Per la seva banda, Ren Zhengfei, fundador de Huawei, assegurava fa uns dies a la cadena CNBC que l’empresa va facturar el 2020 un 11,2% més que l’any anterior, i va guanyar un 10,4% més.

És comprensible que Huawei tregui pit en la part del negoci que li va bé, perquè en altres ja està notant els efectes de l’assetjament directe i indirecte per part dels EUA. La marca havia arribat a ser la segona del mercat mundial de smartphones, però el trimestre passat va caure al sisè lloc del rànquing, i les coses li poden anar encara pitjor. Segons el diari Nikkei, Huawei ha comunicat als proveïdors de components per a telèfons que aquest any els comprarà un 60% menys que el 2020, perquè només preveu fabricar entre 70 i 80 milions de terminals, una caiguda interanual de més del 50%.

Amb el context actual, té sentit que Huawei ja estigui explorant negocis alternatius, des de l’automoció fins a la mineria de carbó. Un dels nous projectes de la companyia és l’aplicació de la intel·ligència artificial a la ramaderia porcina. I és que la Xina, a més de 700.000 antenes de 5G, té la meitat dels porcs que hi ha al món.

stats