Mercat de fitxatges

Un relleu i un cessament a la cúpula econòmica de la Generalitat

Israel Arroyo Martínez serà el nou secretari d'estat d'Economia al ministeri de Cuerpo

3 min
Imatge d'arxiu del districte administratiu de la Generalitat, a la Zona Franca de Barcelona.

La setmana ha estat moguda principalment en els àmbits econòmics de la Generalitat, on hi ha hagut un doble ball de cadires. D'una banda, un nou secretari general a Economia i Hisenda pren el relleu de Josep Maria Vilarrúbia; de l'altra, el cessament de Sergi Marcén a la secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital ha forçat que hi hagi una cara nova en aquest càrrec. A escala estatal, el govern de Pedro Sánchez continua amb els relleus al ministeri d'Economia, després que Nadia Calviño deixés la cartera per assumir la presidència del BEI. L'últim moviment és el nomenament d'Israel Arroyo Martínez.

Josep Maria Aguirre, nou secretari general d'Economia i Hisenda de la Generalitat

La Generalitat ha nomenat Josep Maria Aguirre com a nou secretari general d'Economia i Hisenda. Aguirre és doctor en dret per la Universitat de Girona (UdG) i professor agregat de dret administratiu a la mateixa universitat. Fins ara, era director general de Patrimoni de la Generalitat, càrrec que ocupava des de l'octubre del 2022, i amb anterioritat havia exercit d'assessor de la Diputació de Girona, membre de la Comissió Mixta de Transferències Estat-Generalitat del 2009 al 2011 i membre de la Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona, entre d'altres. Aguirre substitueix Josep Maria Vilarrúbia, que ha ocupat el càrrec des de l'octubre del 2022, i que marxa a gestionar el traspàs de Rodalies.

Marc Realp, nou secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital

Marc Realp Campalans és el nou secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del govern de la Generalitat i relleva Sergi Marcén, que ha estat destituït després d’un any al càrrec. Els motius del cessament encara són incerts, tot i que alguns mitjans apunten a una "pèrdua de confiança" per part de la conselleria.

Marc Realp: “La crisi pot reforçar monopolis”

Realp (Barcelona, 1977) és doctor cum laude i enginyer superior en telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), màster en optoelectrònica i sistemes de comunicació per la Universitat de Northumbria a Newcastle i postgrau en desenvolupament directiu per Esade. Fins ara, Realp era el director d’innovació a la multinacional Capgemini, i abans havia estat el director general de l’Autoritat General de la Competència.

Israel Arroyo Martínez, nou secretari d'estat d'Economia

El consell de ministres va aprovar dimarts passat el nomenament d'Israel Arroyo Martínez com a nou secretari d'estat d'Economia i Suport a l'Empresa en substitució de Gonzalo García Andrés, que deixarà el càrrec després de la marxa de Nadia Calviño al Banc Europeu d'Inversions (BEI). Així, Arroyo serà el número dos del flamant ministre d'Economia, Carlos Cuerpo. Arroyo va ser secretari d'estat de Seguretat Social i Pensions entre el 2020 i el 2022, i després de sortir del ministeri per petició pròpia, va tornar a l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) com a responsable de gestió de dades. El nou secretari general és llicenciat en administració i direcció d'empreses i sociologia. Membre del Cos Superior d'Actuaris, Estadístics i Economistes, va ser subdirector general d'endeutament a l'Airef i abans analista de fons de la Seguretat Social en aquesta institució.

Caixa Enginyers Gestió nomena Daniel Sullà nou director general

El Grup Caixa Enginyers ha incorporat Daniel Sullà com a director general de Caixa Enginyers Gestió, la branca gestora de l'entitat, i també formarà part del comitè de direcció del grup. Sullà compta amb una llarga carrera en l'àmbit de la gestió d'actius i el desenvolupament de negoci en aquest sector, així com en el món de les finances i la gestió i l'administració d'empreses. És membre de l'Institut Espanyol d'Analistes Financers (IEAF) i de l'Associació Europea d'Assessors i Planificadors Financers (EFPA) i és col·laborador acadèmic de cursos financers de referència.

Daniel Sullà

Juan Franco, nou conseller delegat d'Equivalenza Espanya

La marca especialitzada en perfums, cosmètica i benestar Equivalenza ha nomenat Juan Franco com a conseller delegat de la firma a Espanya, on substituirà José María Fernández, que ocupava el càrrec des del 2018. Franco compta amb més de vint anys d'experiència en empreses de rellevància internacional. És llicenciat en dret empresarial i té un màster en management a l'ESCP Business School.

Foto CEO equivalenza
stats