Nomenaments

Pluja de nomenaments de la Cambra a la Fira i a Turisme

Emili Rousaud entra al consell general de Fira i Marta Angerri serà consellera a Turisme de Barcelona

2 min
Foto de família del nou ple que governarà la Cambra de Comerç de Barcelona els pròxims quatre anys.

El primer ple de la Cambra de Comerç de Barcelona després de les eleccions de la institució, que ara presideix l'exdirectiu de DKV Josep Santacreu, s'ha dut a terme aquest dijous a la Llotja de Mar. La cita s'ha celebrat en un ambient "plàcid" malgrat les desavinences entre Eines de País i Va d'Empresa, les dues candidatures presents al ple, segons han assegurat a l'ARA fonts coneixedores de la trobada.

Un primer plenari que era d'especial importància perquè, com cada vegada que es renova el mandat cameral, s'han de nomenar els representants de la Cambra en diverses entitats i organismes en els quals participa. En concret, aquest dijous la corporació ha designat nous membres al Consell General del Consorci de Turisme de Barcelona i també al Consell General de Fira de Barcelona i al Consell d'Administració de Fira 2000.

Nous consellers a Turisme de Barcelona

Tot i que a Turisme de Barcelona ja es va avançar que la Cambra havia proposat el president del Gremi d'Hotels, Jordi Clos, per substituir Eduard Torres al capdavant de la institució, els consellers de l'organisme publicoprivat de turisme encara quedaven pendents de nomenament.

Així doncs, han estat nomenats Marta Angerri (Ametller Origen), Salvador Vendrell (Gremi de Restauració), Isabel Galobardes (Pimec Turisme), Eduard Romeu (FC Barcelona), David García Blancas (PortAventura), Jordi Herreruela (Barcelona Music Lab), Constantí Serrallonga (Fira de Barcelona), Sandra Hors (Vueling), Lluís Sans (Santa Eulàlia); Xavier Carbonell (Cambra de Barcelona) i Jordi Clos (Gremi d'Hotels) com a membres del Consell General del Consorci de Turisme de Barcelona. Alhora, els tres primers, Angerri, Vendrell i Galobardes, també han estat nomenats membres del seu comitè executiu. 

Rousaud, a la Fira

Dins del context firal, el Ple ha votat com a membres del Consell General de Fira de Barcelona Emili Rousaud (Factor Energia); Martina Font (Font Packaging Grup); Anna Cornadó (Copisa) i Xavier Comerma (Banc Sabadell).

Emili Rousaud

De fet, Rousaud, que és vicepresident a la patronal Pimec, havia sonat en uns inicis com a possible candidat a la presidència de la Cambra, i més endavant també s'havia especulat que Santacreu li donés una vicepresidència, a petició, segons fonts coneixedores, del president de Pimec, Antoni Cañete. Finalment, però, continuarà sent membre del ple i conseller a la Fira.

A banda, també han estat designats membres del consell d’administració de Fira 2000 Xavier Pujol (Ficosa) i Carmina Ganyet (Colonial).  

El Consell General de Cambres, renovat

La corporació ha nomenat el president de la Cambra, Josep Santacreu, i la vicepresidenta segona, Martina Font, com a membres del Ple del Consell General de Cambres Catalunya. La constitució del Ple de les Cambres, que es durà a terme les pròximes setmanes, servirà per escollir el nou comitè executiu de l’ens. 

Finalment, també s'ha designat Gerard Esteve membre del Patronat i Comitè Executiu de la Fundació Barcelona Capital Nàutica AC24. 

Nous vocals consultors per la Cambra 

A més, en la mateixa sessió plenària s'han aprovat els nomenaments vinculats als òrgans de govern de la Cambra. Concretament, s'ha escollit com a vocals consultors Enric Crous, Lluís Monset, David Marín (president de FemCat), Pau Relat (Fira de Barcelona), Juan José Brugera (Colonial) i Míriam Pujol.

El candidat a la Cambra de Comerç Enric Crous.

Cap dels càrrecs esmentats en aquest article és remunerat.

stats