Mercat de fitxatges

Una Pimec renovada i un retorn al Sabadell

Vía Célere pesca a Meridia Capital el seu nou conseller delegat

3 min
Seu del Banc Sabadell. Foto: BANC SABADELL

Mentre la patronal de les pimes, Pimec, busca guanyar terreny a Barcelona amb una nova figura de president de Pimec a Barcelona, que encarnarà el vicepresident de Pimec i president del Gremi de Peixaters Àlex Goñi, un nou nom entra al radar com a president de PimeComerç, que fins ara liderava aquest empresari. Serà el president de Fefac, Antoni Torres, qui estarà ara al capdavant de la sectorial del comerç. A banda, però, un nou conseller delegat que arriba a una coneguda empresa de decoració i el retorn d'un directiu al Banc Sabadell completen els moviments de la setmana.

Javier García del Río es reincorpora al Banc Sabadell com a nou director general de Sogeviso

Sogeviso, la societat de gestió d'habitatge social del Banc Sabadell, ha nomenat com a director general de la companyia Javier García del Río, qui assumeix aquesta responsabilitat després de la mort de Toni Sorolla, fins ara al càrrec. La companyia, creada l'any 2015 i participada al 100% per Banc Sabadell, es dedica a la transformació socialment responsable de l'habitatge a Espanya. García del Río és enginyer industrial per l'ETSI de Sevilla, i com a director general de Solvia (2014-2019) ja va intervenir activament en la fundació de Sogeviso. Entre el 2020 i el 2022 va ser conseller delegat i president executiu de la Sareb.

Javier García del Río

Muy Mucho nomena David Monné nou conseller delegat de la companyia

La companyia de decoració i complements per a la llar Muy Mucho ha nomenat conseller delegat de l'empresa David Monné, que ha desenvolupat gairebé tota la carrera professional en el sector del retail, en empreses com Kave Home, on era director de comerç. El nomenament "reforça la voluntat del grup" de centrar-se en nous productes i serveis, la digitalització, l'omnicanalitat i la consolidació dels mercats on opera.

Sílvia Gratacòs renova al capdavant de la Cambra de Comerç de Manresa

Sílvia Gratacòs continuarà quatre anys més com a presidenta de la Cambra de Comerç de Manresa, després que fos escollida pel nou ple de la institució per 33 vots a favor d'un total de 36. Durant el ple constitutiu de la nova legislatura també es van escollir els integrants del nou comitè executiu de la Cambra, que combina cares noves i persones que ja en formaven part en l’anterior mandat. Hi haurà tres vicepresidències, que recauran en Elvira Garcia (Indústria, Internacionalització i Innovació), Ignasi Llobet (Comerç i Turisme) i Josep Claret (Infraestructures, Territori i Sostenibilitat).

silvia gratacós

Vía Célere nomena Héctor Serrat (Meridia Capital) nou conseller delegat

El consell d'administració de la promotora immobiliària Vía Célere ha fitxat a Meridia Capital el seu nou conseller delegat, Héctor Serrat. Serrat compta amb més de 20 anys d'experiència al sector immobiliari espanyol. Fins ara era soci i deputy CIO (directiu de sistemes d'informació) de la gestora espanyola Meridia Capital. Anteriorment, va dirigir les inversions immobiliàries de Varde Partners a Espanya sota el càrrec de director general del fons nord-americà i va ser la persona que va impulsar la creació del que és avui Vía Célere. Entre altres càrrecs, va ser conseller d'Aliseda (Banc Popular), La Finca Global Assets i Dos Puntos Asset Management. Abans de Varde, va ocupar càrrecs a Patron Capital i al Bank of America Merrill Lynch.

Héctor Serrat

BBVA Allianz incorpora Javier García com a nou director financer

BBVA Allianz ha incorporat Javier García, procedent de BNP Paribas, com a nou director financer, en substitució d'Emilia Macarie, ara cap de sostenibilitat d'Allianz a escala global. Aquest nomenament és efectiu des del 2 de novembre passat i implica que García passi a formar part del comitè de direcció de l'aliança entre BBVA i Allianz. García s'hi incorpora des de BNP Paribas Cardiff, on era director financer i actuarial per a la regió nòrdica. Llicenciat en ciències actuarials i financeres per la Universitat Complutense de Madrid, té, a més, un màster a International Business Management pel Centre d'Estudis Econòmics i Comercials i és associat de la Societat Actuarial nord-americana.

stats