Mercat de fitxatges

El gegant funerari espanyol estrena director general

Mémora nomena un nou director general i Andbank opta per un relleu generacional

2 min
Xavier Poch, en una imatge recent.

BarcelonaEl flamant president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, ha començat a moure les cadires dels consells i entitats que depenen de la Cambra. Turisme de Barcelona tindrà un consell renovat, amb Jordi Clos com a president, com ja es va anunciar fa unes setmanes, i Casals i Gaspart al consell. Alhora, la principal empresa funerària de Barcelona canvia el lideratge, Andbank aposta pel relleu generacional intrafamiliar i la Cambra de Sabadell ratifica el seu president.

Xavier Poch, nou director general de Serveis Funeraris de Barcelona - Mémora

El consell d'administració de Serveis Funeraris de Barcelona - Mémora ha nomenat Xavier Poch nou director general de la companyia. Poch compta amb una llarga trajectòria en els serveis funeraris, que va arrencar a l'empresa familiar de Girona que el 1999 va ser integrada en el que va acabar sent l'origen del grup Mémora. Llicenciat i màster en administració i direcció d'empreses per ESADE, ha exercit diferents càrrecs de responsabilitat al grup, com el de delegat territorial de Catalunya o la direcció territorial de Mémora a València i l'Aragó. Mémora, que va ser adquirit aquest any per Catalana Occident, és el primer grup a Espanya i Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris.

Santacreu fitxa Manel Casals i Joan Gaspart per a Turisme de Barcelona

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, ha nomenat el director general del Gremi d'Hotels, Manel Casals, com a vicepresident tercer del consorci Turisme de Barcelona; i ha situat també l'expresident del Barça, Joan Gaspart, com a vocal al consell de l'organisme público-privat. Alhora, Santacreu també ha proposat Miquel Martí Escursell, president de Moventia, i el directiu de H10 Hoteles, Jordi Espelt, per entrar com a vocals al consell. Així arrenca una nova era a Turisme de Barcelona, fins fa unes setmanes presidida per l'hoteler Eduard Torres.

Joan Gaspart

Maria Creus substitueix Oriol Ribas al consell d'administració d'Andbank

Andbank ha anunciat que Maria Creus ha substituït al consell d'administració de l'entitat Oriol Ribas, que va comunicar a la junta d'accionistes del 24 d'octubre la seva voluntat de deixar el seu lloc al consell i també la vicepresidència del banc "per dedicar-se exclusivament a les seves tasques de Reig Patrimonia". Alhora, va expressar la seva voluntat que Creus –la seva neboda– el substituís al consell d'administració, "ja que desenvolupa des de fa anys tasques executives al family office".

Ramon Alberich, reelegit president de la Cambra de Comerç de Sabadell

Ramon Alberich ha estat reelegit per unanimitat president de la Cambra de Comerç de Sabadell. Ja va ser president de la Cambra els quatre últims anys i ha estat reelegit al ser l'única candidatura presentada. Alberich és conseller delegat de TADE, tallers auxiliars d'estampacions, des del 1998. El ple de constitució també ha elegit Leo Torrecilla com a vicepresident primer, Josep Maria Martí i Escursell com a vicepresident segon i Joaquim Badia i Casas com a tresorer.

Alicia Koplowitz fitxa Javier Fernández-Lasquetty per al seu sicav Morinvest

Morinvest, la sicav propietat d'Alicia Koplowitz, ha fitxat el que va ser conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid sota la presidència d'Esperanza Aguirre i conseller d'Economia, Hisenda i Ocupació amb Isabel Díaz Ayuso, el controvertit Javier Fernández-Lasquetty. El fitxatge s'ha efectuat després que Lasquetty hagi deixat la seva acta com a diputat a l'Assemblea de Madrid.

stats