Mercat de fitxatges

Una exdirectiva del Barça serà la directora general de Renta Corporación

VidaCaixa i Caixa Enginyers compten amb noves cares a les seves cúpules

3 min
La seu de Renta Coperacion

La convulsió interna a RTVE ha marcat la setmana en l'àmbit dels directius, en una crisi que ha acabat amb el nomenament de Concepción Cascajosa com a nova presidenta interina de l'ens públic, així com la destitució dels números 1 i 2 de l'ens, Elena Sánchez i José Pablo López. Més enllà d'això, la banca també remou les seves cúpules: VidaCaixa fitxa una nova consellera independent i Caixa Enginyers compta amb una nova directora de persones. En l'àmbit immobiliari, Renta Corporación fitxa una exdirectiva del Barça com a nova directora general.

Renta Corporación fitxa al FC Barcelona la seva nova directora general

L'empresa immobiliària cotitzada Renta Corporación ha renovat la seva cúpula i per fer-ho ha fitxat l'exdirectiva del FC Barcelona Maribel Meléndez com a nova directora general corporativa en substitució de José María Cervera, a qui rellevarà també a la secretaria del consell d'administració. Abans de la seva etapa al Barça, l'executiva va ser directora financera de Building Center, filial de CaixaBank i directora corporativa de la Immobiliària Laietana.

Pilar González de Frutos, nova consellera independent de VidaCaixa

Pilar González de Frutos ha estat nomenada consellera independent de VidaCaixa –presidida per l'expresident de CaixaBank, Jordi Gual–, en substitució de Paloma Jiménez Baena, que ha finalitzat el seu mandat de sis anys. Llicenciada en dret per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), González de Frutos ha dedicat tota la seva vida professional al sector assegurador. Ha presidit la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (UNESPA) durant els últims vint anys i també ha estat presidenta de la Federació Interamericana d'Entitats d'Assegurances (FIDES), vicepresidenta de la CEOE i membre del consell d'Insurance Europe. El 1997 va ser nomenada directora general d'Assegurances i Fons de Pensions pel consell de ministres, responsabilitat que va exercir fins al desembre del 2002. També va treballar en la inspecció dels serveis del ministeri d'Hisenda, fins que el juny del 2003 va accedir a la presidència d'UNESPA.

Pilar González de Frutos

Anna Figueras, directora de la nova àrea de Persones, Talent i Cultura del grup Caixa Enginyers

El Grup Caixa Enginyers reforça la seva estructura organitzativa amb la incorporació d'Anna Figueras Font, que s'integra en el Comitè de Direcció de Grup i assumeix la direcció de la nova Àrea de Persones, Talent i Cultura de l'entitat. Diplomada en Relacions Laborals per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i màster en Direcció de Recursos Humans per l'EAE Business School, Figueras compta amb una trajectòria professional de més de 20 anys desenvolupant diferents funcions en l'àmbit dels recursos humans.

Margarita Asuar, nova directora gerent de Fundació ENAIRE

El Patronat de la Fundació ENAIRE –institució cultural dependent del ministeri de Transports– ha nomenat Margarita Asuar Jiménez nova directora gerent. Asuar és llicenciada en dret i compta amb una especialització de postgrau en Curadoria de Museus i Exposicions. Ha exercit la professió d'advocada durant més de vint anys en múltiples formats, des de la pràctica liberal fins a l'assessoria jurídica especialitzada a les administracions i els organismes públics (ajuntaments de Sevilla, Rota, Estepa, Diputació de Saragossa). Ha estat coordinadora d'Habitatge i Carreteres a la Junta d'Andalusia i consellera al Consell Consultiu d'Andalusia. A més, ha compaginat la seva professió com a jurista amb la seva activitat com a gestora sociocultural i comissària d'art.

Margarita Asuar, directora gerente de Fundación ENAIRE

Rubén Aísa, nou conseller delegat d'Almadraba Capital

El grup d'inversió Almadraba Capital Holding ha nomenat Rubén Aísa com a nou conseller delegat de la firma. L'executiu, expert en reestructuració estratègica i disseny d'estructures mercantils a escala internacional, assumeix el repte de l'expansió del hòlding. Aísa, llicenciat en dret i graduat en Institucions de la UE per la Universitat de Saragossa, i graduat a l'IESE i l'ISDE, té una extensa experiència internacional en el món legal i financer en empreses com Cuatrecasas, Deloitte i MoraBanc. Per la seva banda, la fins ara consellera delegada, Fernanda González Gamboa, passa a ocupar la vicepresidència d'Almadraba i continua com a vicepresidenta del seu consell assessor.

stats