26/02/2023

El consultori: ¿em dedico a dibuixar còmics o busco una carrera amb més sortides?

2 min
El consultori: Em dedico a dibuixar còmics o busco una carrera amb més sortides?

BarcelonaD'aquí uns mesos he de decidir carrera. El que més m'agrada i el meu fort és dibuixar còmics, però no sé si és un error fer una cosa tan artística i això ho puc fer com a 'hobby' i estudiar una carrera amb més sortides. Què em diries?

Teo (Barcelona)

Et proposo que elaboris una guia perquè, a part de decidir amb el cor, també puguis convèncer el cap que la decisió presa és encertada. La decisió l’has de prendre tu, però decideixis el que decideixis, has d’estar-ne convençut. Arribaran moments en què no tot anirà bé; aleshores és quan has de seguir pensant que és una bona decisió. 

Per elaborar aquesta guia, primer, defineix què vols: si no tinguessis cap restricció ni pressió, ¿què voldries aconseguir? Fixa’t, no t’estic preguntant “què vols ser de gran”, sinó què vols aconseguir en la vida. Quins són els teus anhels? ¿Passen pel poder i la grandesa? ¿O més aviat per la tranquil·litat i la comoditat? No hi ha resposta incorrecta, sols la sinceritat amb tu mateix. Pensa en gran: has de definir la teva missió, allò pel qual seguiràs lluitant passi el que passi, encara que sembli impossible. Descriu en un paper aquest objectiu ambiciós.  

En segon lloc, ¿què t’inspira a aixecar-te del llit, fins i tot quan et trobes malament? Fes una llista de coses que et donen sentit o, com diu Françoise Héritier, que posen sal a la vida. Per exemple, córrer per la muntanya, entendre una equació, etc. El resultat t’ha de parlar de què és valuós per a tu. Quan tinguis una llista prou completa (entre 20 i 40 elements), agrupa les diferents descripcions en categories. Fes grups que per a tu tinguin sentit i dona un nom a cada categoria. Ara recupera el paper en què has escrit la missió. Escriu la frase: “Per complir aquesta missió cal que hi hagi...” i incorpora-hi les categories i elements més importants per a tu.  

Finalment, llegeix el full i respon a la teva pregunta inicial: ¿dibuixar còmics m’ajudarà a acomplir aquesta missió mantenint el que és valuós per a mi? Tant si és que sí com que no, ara tens una pauta per anar fent camí. Quan dubtis, torna a la guia i assegura’t que estàs sent fidel a tu mateix. 

stats