08/01/2023

Empatia i xarxa social per reenganxar-se al mercat laboral

2 min
Aprofita les Fires per a fer Networking i Trobar feina

BarcelonaPorto gairebé deu anys a l'atur, en tinc 60 i no sé si em podré reenganxar a la feina abans de jubilar-me. Què faries?

Jesús, Barcelona

No et negaré que l’edat i el temps inactiu són aspectes importants quan busques feina, però no hi ha res que una bona xarxa de contactes i uns quants projectes propis no puguin salvar.

Els humans som éssers socials i establim relacions a través de les emocions. Per tant, aprofita’t d’això i busca la contractació per empatia, no per factors objectius com l’edat o els anys cotitzats. Per fer-ho, crea una bona xarxa social o, si ja en disposes, actualitza-la.

Per crear una bona xarxa social, el primer és disposar d’un currículum atractiu i un perfil de Linkedin actualitzat. Si dubtes de com organitzar el teu currículum o el teu perfil Linkedin, trobaràs diferents cursos en línia o presencials que t’ajudaran a elaborar-lo. Ja que vius a Barcelona, et recomano que revisis l'oferta formativa de Barcelona Activa, és molt actualitzada i treballen amb professionals de primer nivell.

Quan disposis d’aquestes eines, comença a moure la teva xarxa social. Fes una llista dels teus coneguts que estan en contacte amb els sectors d’activitat en què tu et vols moure. Indica amb un 1 els contactes menys rellevants i amb un 10 els més valuosos, comença contactant els menys valuosos per agafar pràctica. Quan contactis amb ells, recorda’ls que el motiu real del contacte és recopilar informació del sector i posar-te al dia. D’aquesta manera, sabran que busques feina, però no els posaràs en cap compromís. També procura estar al cas de reunions, presentacions i trobades del teu sector, ves a totes les que puguis i fes networking.

Segon, crea els teus propis projectes i fes-ne difusió. Si per exemple, ets gestor comptable, pots crear un calendari de comptabilitat per a l’empresa pel 2023, envia’l als teus contactes, penja-ho a les xarxes socials i envia-ho per WhatsApp. En definitiva, demostra que tens l’actitud i l’empenta per estar al sector.  

stats