28/05/2022

Crònica d’una mort anunciada

2 min

Warren Buffett, un dels inversors més grans de tot el món i president de Berkshire Hathaway, declarava recentment en una reunió que si li oferissin tots els bitcoins del món per 25 dòlars no els compraria perquè no tenen valor. En canvi, a la mateixa reunió afirmava que si li oferissin l’1% de les terres de cultiu americanes per 25.000 milions de dòlars, no ho dubtaria gens i prepararia un xec. I faria exactament el mateix amb tots els apartaments dels Estats Units.

La seva visió és ben simple. Les terres donen aliments i dels apartaments se n’obtenen lloguers. Són, doncs, actius “productius”. En canvi, amb les criptomonedes no es produeix res, no es genera valor i es depèn del fet que, després que n’hagis comprat, arribi algú i te les vulgui comprar a un preu més alt.

No era la primera vegada que Buffett es posicionava en contra de les criptomonedes. Però, fins ara, la realitat no li acabava de donar la raó. El valor de les criptomonedes pujava i havien creat molts nou-rics.

Però ara la situació ha canviat radicalment, perquè ja tenim el primer cas de crash. El 5 d’abril passat, la cotització de Terra Luna era al seu màxim històric amb un valor de 112,6 dòlars. Aquesta mateixa setmana havia caigut fins a 0,0000612 dòlars.

En pocs dies els seus propietaris ho han perdut tot. Darrere de Terra Luna, altres criptomonedes petites com Avalanche es comencen a ensorrar. El totpoderós Bitcoin també baixa. Dels 67.000 dòlars que costava al novembre ha arribat als 28.000. I ningú és capaç de garantir ara mateix que no es pugui repetir el cas de Terra Luna.

Buffett, tot i ser la cinquena persona més rica del món, continua vivint a la mateixa casa que va comprar per 31.500 dòlars el 1958 a Omaha, la seva ciutat. Si ell no és dels que fa volar coloms, no els fem volar nosaltres.

stats