Inversió

Yellow, el nou fons d'Oscar Pierre, comença a caminar amb un ex-Atomico

Els fundadors de Glovo volen reunir fins a 50 milions per invertir en 'start-ups'

3 min
Oscar Pierre

BarcelonaEl nou fons d'inversió per a start-ups dels fundadors de Glovo, Oscar Pierre i Sacha Michaud, comença a agafar forma. Es tracta de Yellow Fund, una gestora de fons que aspira a amassar un total de 50 milions per invertir en noves iniciatives, i que comptarà amb una figura clau a l'equip: Adam Lasri, un exdirectiu d'Atomico, un dels principals fons de l'ecosistema emprenedor a Europa.

Lasri ha sigut la darrera incorporació d'aquesta gestora que els fundadors de Glovo han impulsat després de rebre, conjuntament amb altres membres de la cúpula de la firma de repartiment de menjar a domicili, uns 120 milions d'euros entre tots com a bonus per la venda de Glovo a Delivery Hero.

Adam Lasri era, fins al novembre, part de la cúpula de la gestora Atomico, un dels vehicles d'inversió més grans a Espanya, creada pels fundadors de Skype després de la venda a Microsoft el 2011. El càrrec de Lasri era, des del 2017 i fins al novembre del 2022, el de principal, que en el món de la inversió es refereix a un membre sènior de l'equip d'inversions que no és soci. En aquest càrrec, Lasri va formar part del consell d'administració de start-ups catalanes com Onna i Abacum, i també de la madrilenya Ontruck. El paper de l'ex-Atomico a Yellow serà el de cofundador, segons ell mateix ha publicat a les xarxes socials.

Objectiu: 50 milions

L'objectiu de Pierre és assolir una cartera de 50 milions d'euros, dels quals ell n'aportarà entre 10 i 15, i busca reunir més inversió de tercers. Yellow Fund, amb seu a Barcelona, neix, segons la descripció de la mateixa empresa al perfil de LinkedIn, amb la idea d'invertir en empreses emergents del sud d'Europa, principalment en estadis inicials –les anomenades etapes llavor o seed– i sèries A. Consultats per l'ARA, des de la gestora no han volgut donar cap informació, i asseguren que en les pròximes setmanes revelaran més detalls.

Tot i que el fons encara està en un estadi inicial i en cerca activa d'inversors com Lasri, Yellow Fund ja compta també amb Víctor Navarro, un ex K Fund, una de les principals gestores espanyoles. Navarro té a la gestora de Pierre el càrrec de principal. Entre el 2020 i el 2023, va treballar a K Fund com a inversor d'empreses en estadis primerencs, el mateix tipus de companyies a les quals es vol dirigir Yellow Fund. Prèviament, també havia estat analista a Galdana Ventures.

Les inversions de Pierre

Oscar Pierre ja exercia com a inversor privat o business angel des de fa temps. A Glovo mateix, era conegut per incentivar treballadors a emprendre i havia arribat a entrar en diversos projectes. En el darrer any, va entrar com a inversor a la start-up catalana Buo, una aplicació per fer la compra al supermercat a preu més baix. També va invertir a la catalana Rever, dedicada a gestionar devolucions de compres per internet, i va participar en una ronda de 16 milions a Heura, la popular empresa de proteïna vegetal, entre altres operacions. A més, fins fa uns mesos formava part del consell d'administració de GoodNews, la cadena de cafè i premsa liderada per Jan Barthe Cuatrecasas, nebot d'Emilio Cuatrecasas.

El fundador de Glovo no és el primer a decidir professionalitzar les seves inversions després d'una venda milionària (exit, en l'argot inversor). Jon Uriarte i Ander Michelena, fundadors de Ticketbis, ja van crear All Iron Ventures el 2016, després de vendre la seva empresa a eBay per 165 milions d'euros. Actualment gestionen a través del seu fons uns 110 milions en més de 40 inversions a start-ups. Però la llista no acaba aquí: Dídac Lee, fundador de Tradeinn, va cofundar Galdana Ventures; Iñaki Arrola, fundador de coches.com, que va ser adquirida pel Santander Consumer Finance, ara gestiona més de 350 milions d'euros d'inversió a través de K Fund; José del Barrio, un dels socis de La Nevera Roja, va fundar Samaipata després de vendre la companyia per 80 milions. L'etcètera és llarg i ara s'hi han sumat els fundadors de Glovo.

stats