TECNOLOGIA

La nova vida ‘start-up’ de l’ex director general d’Infojobs

Després de més d’una dècada al portal, Jaume Gurt s’incorpora com a director de negoci a Team EQ, una eina per mesurar la felicitat dels treballadors

La nova vida ‘start-up’ de l’ex director general d’Infojobs
Paula Solanas
24/09/2017
3 min

Un conseller delegat sense corbata. La descripció que fa d’ell mateix Jaume Gurt al seu blog personal coincideix més amb la d’un directiu del món emprenedor que amb el d’una gran empresa. L’ex director general d’Infojobs va deixar Schibsted -el grup noruec propietari del portal per buscar feina- el juny passat després de més d’una dècada vinculat a la companyia. El seu capítol següent, però, no l’ha tornat a portar a una multinacional sinó a la seu de Barcelona Tech City, al Palau de Mar, on hi ha les oficines sense despatxos de la start-up . La italiana Francesca Gabetti i el murcià Ray García van convèncer Gurt per sumar-se al seu projecte, una plataforma per mesurar la satisfacció dels treballadors en temps real.

No és casual, doncs, que el mateix Gurt arribi a l’empresa després d’abandonar-ne una que ja no el motivava. “A Schibsted vaig deixar de sentir que formava part d’alguna cosa; no m’hi veia. Volia tornar a vibrar i a ser-ne partícep”, explica. D’aquesta manera, deixar el món corporatiu per la galàxia emprenedora es presentava per a Gurt com “una oportunitat que barreja tecnologia, joventut i un entorn més petit”. De fet, va descobrir aquesta start-up mentre treballava com a director d’organització i desenvolupament de persones del grup noruec. Buscaven una eina per mesurar els alts i baixos de l’estat d’ànim de la seva plantilla i, després de fer diverses proves, la iniciativa de Gabetti i García va ser la més convincent. Ell ja havia coincidit amb l’emprenedora italiana en algunes xerrades sobre recursos humans i desenvolupament personal, fins que la proposició li va arribar en el moment adequat, pocs dies després de sortir de Schibsted. “Vaig reflexionar una mica, però em vaig adonar que estava molt alineat amb la seva idea de com s’ha de transformar el model de lideratge”, explica l’ex director general d’Infojobs.

Gurt entra a Team EQ en un moment similar a quan va irrompre a les oficines d’Infojobs com a director comercial. La start-up ja ha tancat una primera ronda de finançament de 200.000 euros i té clients a Espanya i Itàlia, però es prepara per fer un salt amb una inversió més potent i l’arribada de grans multinacionals a la seva cartera. “Quan vaig arribar a Infojobs hi havia un model que funcionava, però no donava prou ingressos”, afirma el directiu. En el període que hi va ser, de sis anys, l’empresa va passar d’un equip de 25 treballadors a 260.

Ara amb TeamEQ vol llançar un nou repte a l’estructura de les organitzacions empresarials. “Estem impacients per treballar en aquesta empresa del futur que escolta els seus empleats, però els segles que fa que treballem de la manera contrària no es canvien d’un dia per l’altre”, explica Gurt. L’aplicació s’enfronta a aquests processos amb un plafó interactiu que recull les valoracions de cada treballador, primer un cop per setmana i després cada quinze dies. Segons el nou director de negoci de TeamEQ, aquesta transformació en la mentalitat corporativa és més lenta per a una gran empresa que té “més història” en la manera de fer les coses que no pas en una start-up. “Tenen el gran avantatge que estan netes i poden definir com volen treballar de bon principi”, raona. A més, el fet d’estar formades per gent jove més motivada pel projecte que per la remuneració també les beneficia.

És per això que Gurt no descarta un retorn a la gran empresa, però en un escenari en què aquestes teories es posin en pràctica: “Aleshores no m’ho pensaria, evidentment”.

stats