Mercat de fitxatges
Empreses 02/10/2023

Un nou director general per a Parlem i un vell conegut per a l'Ecuestre

Ernest Pérez-Mas tindrà Xavier Capellades com a número dos a l'operadora catalana

3 min
Ernest Pérez-Mas, màxim responsable de Parlem.

BarcelonaSetmana de nous presidents i directors generals. D'una banda, el fundador de Parlem, Ernest Pérez-Mas, ha designat una mà dreta que exercirà com a director general de la teleoperadora, una funció que fins ara exercia el mateix Pérez-Mas. Alhora, Enrique Lacalle aconsegueix, per fi, la presidència del club més exclusiu de l'upper barceloní, Eurecat tria un nou president i Mercabarna també estrena nova cúpula.

Parlem nomena Xavier Capellades nou director general de la teleoperadora

El consell d’administració de Parlem Telecom ha nomenat Xavier Capellades nou director general per reforçar l’estructura d’alta direcció del grup. El fundador de Parlem, Ernest Pérez-Mas, que fins ara assumia també les tasques de direcció general, mantindrà el seu càrrec com a president executiu i estarà plenament enfocat en el desenvolupament de línies estratègiques futures i en l’expansió territorial del grup. Capellades és enginyer de telecomunicacions (La Salle) i MBA (Manhattan College) i amb formació executiva al MIT Sloan School. Ja formava part del consell assessor de Parlem, i des del juny exercia com a consultor estratègic de Pérez-Mas. El nou director general ha estat durant els últims cinc anys conseller delegat de la fintech Nomo, empresa filial del Banc Sabadell, i va liderar-ne la venda, el juliol del 2022, al grup internacional Talenom. Capellades, que també és membre de la junta directiva de l’associació Tech Barcelona i del consell assessor de l’escola de negocis EAE, ha desenvolupat la seva trajectòria professional al sector digital i de telecomunicacions en grans companyies i start-ups com Telefónica, Roche o Wututu.

Enrique Lacalle serà el nou president del Círculo Ecuestre

El fins ara vicepresident primer del Círculo Ecuestre de Barcelona, Enrique Lacalle, ha estat escollit nou president del club i substituirà Antonio Delgado en el càrrec. La candidatura de Lacalle ha estat l'única que s'ha presentat per governar el Círculo, de manera que no s'han celebrat eleccions. Després del nomenament d'Enrique Lacalle, la nova junta estarà composta per quatre vicepresidents: Juan Ignacio Marull, vicepresident de l'àrea d'economia; Antonio Gámiz, vicepresident de l'àrea social; Luis Conde, vicepresident de l'àrea institucional, i Eva Moll, vicepresidenta de l'àrea de cultura. A Lacalle, expolític del PP i empresari, se'l pot descriure com una persona molt ben connectada amb el poder econòmic, polític i mediàtic barceloní i també a tot l'Estat. Ara, amb 72 anys i encara amb diversos càrrecs en la seva extensa carrera empresarial, ocuparà la presidència del Círculo Ecuestre, en la qual feia mesos que treballava.

Daniel Altimiras, nou president del centre tecnològic Eurecat

El fins ara vicepresident d'Eurecat, Daniel Altimiras, ha assumit la presidència del centre tecnològic per a un mandat de quatre anys. Altimiras substitueix en el càrrec Xavier Torra, que ha estat president d’Eurecat des del 2015 i que enguany ha complert els dos mandats en la presidència, tal com preveuen els estatuts del centre tecnològic. Llicenciat en gestió empresarial (BSM) per la Queen’s University Belfast i diplomat en ciències empresarials per l'Iese, Daniel Altimiras és empresari i directiu de Dicomol, empresa industrial familiar dedicada a la transformació del plàstic, on lidera les àrees de desenvolupament de negoci i internacionalització. Ha estat vicepresident d'Eurecat des del 2016 i és membre del directori d’Eurecat Latam.

Jordi Valls, nou president de Mercabarna

El consell d’administració de Mercabarna ha nomenat el tinent d’alcaldia de l’Àrea d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Valls, com a nou president de l’empresa pública substituint Montserrat Ballarín, que ha presidit l’entitat durant gairebé 6 anys, en dues etapes, del 2016 al 2017 i del 2019 al 2023. Nascut a Manresa i llicenciat en dret, Jordi Valls ha estat alcalde de Manresa, conseller de Treball i Indústria, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona i director general del Grup Suez a l'Amèrica Llatina fins que el setembre del 2020 va ser designat director general de Mercabarna.

Jordi Mercader Miró, nomenat president d'honor del grup Miquel i Costas

El consell d'administració del grup paperer Miquel i Costas & Miquel ha concedit la distinció de president d'honor a Jordi Mercader Miró, l'històric president de la companyia, que ha passat el relleu de la cúpula al fill. En la condició de president d'honor, Jordi Mercader Miró exercirà tasques de representació institucional de la societat. Complerts els 80 anys i després de 32 al capdavant de Miquel i Costas, Mercader pare va fer aquest estiu passat un pas al costat en la gestió de la companyia cotitzada.

stats