El perfil
Empreses 12/02/2022

Judit Camargo, de la duana del Port de Barcelona a fundar una empresa química que fa cremes solars

Consellera delegada i creadora de Roka Furadada

2 min
Judit Camargo

Formació

“Tota la meva família és de Barcelona i encara avui vivim al barri de Sant Andreu. De petita vaig estudiar a l’escola Nostra Senyora dels Àngels, i al batxillerat vaig optar per les ciències. Després vaig entrar a la UAB, on vaig estudiar la carrera de química entre el 1996 i el 2001. Posteriorment vaig continuar estudiant màsters i postgraus en camps científics, i també vaig començar diversos doctorats. A més, vaig formar-me en lideratge i vaig fer un programa de desenvolupament directiu a l’escola de negocis Iese el 2014”

Trajectòria professional

“Mentre estudiava vaig treballar al laboratori de la duana del port de Barcelona. A partir del 2002 vaig passar per companyies com Gelos i Coprima. Així vaig descobrir el sector farmacèutic i el químic, on vaig desenvolupar rols tècnics de control de qualitat. Quan era a Gelos, la companyia va ser adquirida per Ferrer i vaig treballar al seu grup fins al 2019. Allà vaig optar per canviar de rumb i passar d’una posició tècnica al món dels negocis. Però fa tres anys vaig decidir crear Roka Furadada, una companyia química que desenvolupa els principis actius necessaris per elaborar cremes solars”

Lliçons de vida

“A l’hora d’emprendre jo tenia molt clara la idea, el producte i com vendre’l al mercat. Però no era conscient de molts altres aspectes que comporta crear una companyia, com ara trobar finançament i moltes altres tasques que també requereixen atenció”

“Si algú vol emprendre, jo li aconsellaria que busqués un grup de gent que estigués passant pel mateix procés. A vegades et pots sentir una mica sol perquè vas fent el teu propi camí i et pots trobar molts alts i baixos, així que envoltar-te de persones amb qui compartir-ho sempre és útil”

Un èxit

“Haver-me atrevit a emprendre i introduir-me en el món dels negocis. També haver viatjat sola per Nova Zelanda el 2015 amb una furgoneta”

Un fracàs

“No és un error, però crec que ara marxaria a fora a viure després d’acabar la universitat, i en aquell moment no ho vaig fer“

El que més m'agrada
  • Una marca “Cap en concret. A l’hora d’entrar en contacte amb l’ecosistema emprenedor vaig descobrir que hi havia molt de talent fora de les grans empreses”
  • Una sèrie “Acostumo a mirar sèries nòrdiques, com ‘Cuando el polvo se asienta’ o ‘El puente’. També em va agradar molt la pel·lícula ‘La sombra del pasado’, del director i guionista Florian Henckel von Donnersmarck”
  • Una afició “Ballo bastant. Vaig fer ballet i gimnàstica rítmica durant molts anys, però ara faig dansa, similar a l’expressió corporal”
  • Una cançó “M’agrada molt la cantant sueca Anna Ternheim, tant per la seva veu com per la lletra de les seves cançons. Trobo que la seva música ha anat coincidint amb diverses etapes de la meva vida”
  • Un llibre “Recomanaria ‘La banalitat del mal’, de Hannah Arendt, ja que m’agrada molt la filosofia. També recomano autors russos com Tolstoi, Txékhov i Dostoievski, i el francès Albert Camus”
  • Una personalitat “Admiro les dones que han tingut una trajectòria científica i que han estat pioneres en el seu camp, com Marie Curie o Rita Levi-Montalcini. Coneixem poques dones així”
stats