Mercat de fitxatges
Empreses 18/09/2023

Un italià dirigirà l'agència de promoció econòmica de Barcelona

Mentre el nomenament més esperat a Espanya s'endarrereix, Barcelona Activa, el Port i Esade estrenen lideratges

3 min
Seu de Barcelona Activa al Poblenou de Barcelona.

Si la vicepresidenta primera i ministra d'Economia en funcions, Nadia Calviño, acaba sent l'escollida per presidir el Banc Europeu d'Inversions no se sabrà fins a l'octubre. El nomenament més esperat del mes havia de revelar-se aquest diumenge, però els Vint-i-set han apostat per retardar la decisió. Però la segona setmana de setembre ens deixa alguns nomenaments que portaran canvis en institucions i empreses amb gran presència a Catalunya.

Lorenzo Di Pietro, nou director general de Barcelona Activa, i Raquel Gil, nova presidenta

Lorenzo Di Pietro ha estat nomenat director general de Barcelona Activa, l’agència de promoció econòmica de l’Ajuntament de Barcelona. El fins ara director general, Fèlix Ortega, ha assumit el càrrec de gerent del districte de Ciutat Vella. Di Pietro, nascut a Roma i resident a Barcelona des de l’any 2000, es va incorporar a Barcelona Activa el 2001. Fins ara era el director executiu d’Emprenedoria, Empresa i Innovació de Barcelona Activa. Alhora, Raquel Gil, actual regidora de Promoció Econòmica, Treball, Feminismes i Memòria Democràtica, ha assumit entre les seves funcions la presidència de Barcelona Activa, que durant el mandat anterior havia estat sota l’actual alcalde, Jaume Collboni.

Lorenzo di Pietro

Engel & Völkers estrena lideratge

La immobiliària Engel & Völkers canvia la seva cúpula: ha nomenat Jawed Barna com a nou director general del grup. A partir de l'1 de novembre del 2023, Barna ocuparà el càrrec que fins ara tenia Sven Odia, que després de nou anys al capdavant de l'empresa assumirà la presidència i donarà suport a l'expansió de la marca a nous mercats. Barna, llicenciat en ADE, ha ocupat diversos càrrecs directius a Zurich Insurance Group des de la seva incorporació el 2005.

Carles Anglada, nou director general del World Trade Center Barcelona

El consell d'administració de World Trade Center Barcelona (WTCB), la societat que gestiona el complex immobiliari situat al port de Barcelona, ha nomenat Carles Anglada director general de l'entitat en substitució de Federico Ricart, en el càrrec des del 2004. Anglada és enginyer i té "una àmplia trajectòria" en la direcció general d'empreses multinacionals, a més de l'administració pública. Amb aquest nomenament, les empreses del Grup Port de Barcelona culminen la renovació de les seves estructures directives.

Carles Anglada

EY tria Beatriz Sanz per dirigir la seva àrea d'intel·ligència artificial

La firma de serveis professionals Ernst & Young (EY) ha nomenat Beatriz Sanz nova líder mundial de l'àrea d'intel·ligència artificial (IA) de la companyia. La directiva compta amb una trajectòria de més de dues dècades a la firma, en què ha exercit responsabilitats tant a Espanya com a les regions d'Àsia-Pacífic, Europa, Orient Mitjà, Índia i Àfrica. Sanz té un màster en matemàtiques i estadística per la Universidad Complutense de Madrid i exerceix com a professora de l'IE Business School a l'International Masters of Big Data and Analytics.

Jorge Castiñeira, nou degà d'Esade Law School

Jorge Castiñeira, professor d'Esade, ha estat nomenat nou degà d'Esade Law School i assumeix el càrrec de manera immediata després que finalitzés el mandat de l'anterior degà, Eduardo Berché. Castiñeira és doctor en fonaments del dret i màster en investigació en ciències jurídiques per Esade. Entre les seves àrees d'interès hi ha l'alteració de les circumstàncies al contracte o la responsabilitat civil en el dret de societats. Ha fet estades acadèmiques en centres internacionals de prestigi com la Cornell University Law School de Nova York i és professor visitant del Centre for Transnational Legal Studies de Londres (Georgetown University).

Jorge Castiñeira.
stats