A FONS
Empreses 20/01/2013

Luis Conde: "Esperanza Aguirre té els valors que predico a la meva empresa"

Conde és soci fundador de la consultora de recursos humans Seeliger y Conde

Andrea Rodés
2 min
Esperanza Aguirre té els valors que predico a la meva empresa

Luis Conde va fundar la consultora de recursos humans Seeliger y Conde el 1990. Llicenciat en economia per la Universitat de Barcelona, Conde és conseller de diverses empreses i president del Saló Nàutic de Barcelona. La seva firma, líder en selecció de directius, acaba de nomenar Esperanza Aguirre presidenta del consell assessor del grup, que disposa d'oficines als EUA i a l'Amèrica Llatina i està en fase d'expansió.

01 Quines competències pot aportar Esperanza Aguirre a la seva empresa?

Si l'he contractat és per la seva capacitat de lideratge. Lideratge entès com la capacitat per fer sortir el millor de cadascú. [L'Esperanza] és una líder que té els valors que jo predico a la meva empresa: generació d'entusiasme, esforç, valentia, responsabilitat, esperit de sacrifici i optimisme. La gent optimista rendeix entre un 65% i un 100% més que els que no ho són. En fi, és una líder amb actitud. Una actitud positiva davant la vida i amb la capacitat per entendre el món de la diversitat en què vivim. Entre el 80% i el 90% de l'èxit prové de la teva manera de veure la vida i només un 10-15% del coneixement. Un líder amb aquests valors i actitud és Esperanza Aguirre. És el que té o vol tenir la nostra empresa i el que haurien de tenir els executius que dirigeixen les empreses del nostre país.

02 ¿És aprofitable la xarxa de contactes que els polítics han fet durant la seva carrera política?

La xarxa de contactes no és una característica que jo busqui. És el resultat d'una manera de fer, el que et porta a generar confiança en el teu entorn. Si l'Esperanza té una xarxa de contactes és perquè s'ha guanyat la confiança dels que coneix i això és el que m'interessa. Els contactes que es tenen avui potser no serveixen demà, i, de fet, és el que passa. L'actitud, en canvi, sempre perdura.

03 Com afectarà la imatge política d'Aguirre en la imatge de marca de la seva empresa?

Si la seva imatge política ens pot afectar o no, no en tinc ni idea. El que tinc clar és que no vam fitxar l'Esperanza Aguirre política, sinó l'Esperanza líder. Miri, jo sóc un empresari preocupat com tots per la situació del país i amb l'orgull de poder dir que aquest any hem crescut al mercat espanyol un 7,4% en facturació i un 11,3% en resultats. I som una empresa que es dedica a contractar llocs de treball en un país amb un elevat percentatge d'atur! Això s'aconsegueix contractant excel·lents professionals, i això és el que representa al meu entendre l'Esperanza. Però el moviment es demostra caminant. Espero que ella ho demostri. Nosaltres no en tenim cap dubte.

stats