Els dòlars d’en Musk
La setmana passada parlàvem del rànquing de les persones més riques del món. A Elon Musk, primer d’aquesta llista, li hem de reconèixer la seva visió i capacitat d’emprenedor. El coneixem sobretot per ser el fundador de Tesla, però també va ser cofundador de Paypal i empeny amb força SpaceX, empresa fundada el 2002 amb l’objectiu d’ajudar a colonitzar el planeta Mart. Declara urbi et orbi que els humans serem els primers éssers multiplanetaris de l’Univers. Un visionari.
La fortuna acumulada per Musk no ens hauria de sorprendre si pensem en la seva trajectòria. El que sí que sorprèn és que el 44% d’aquesta riquesa l’hagi acumulat només en els darrers 12 mesos. Una part important d’aquest increment l’explica la cotització de les accions de Tesla, que van pujar un 60% l’any passat. L’altra part l’expliquen les seves inversions en criptomonedes i la seva habilitat per gestionar la comunicació a través de Twitter.
El febrer de l’any passat, Musk va fer una piulada en la qual indicava que acceptaria el pagament dels cotxes Tesla amb bitcoins i que n’havia comprat per valor de 1.500 milions de dòlars. Automàticament la cotització del bitcoin es va disparar. Dies més tard se’n desdeia indicant que els “miners” que produeixen els coins contaminaven molt i la cotització baixava. Setmanes més tard els va tornar a acceptar. La cotització d’aquesta criptomoneda és una muntanya russa que es mou a ritme de tuit mentre Musk compra i ven.
Recentment, es repeteix l’operació amb els dogecoins, que ja accepta a la botiga virtual de la seva marca de cotxes. Aquesta mateixa setmana ha piulat: “Em menjaré un Happy Meal a la tele si McDonald’s accepta els dogecoins”. Un intent més d’estendre i democratitzar l’ús de les criptomonedes i, òbviament, sortir-hi guanyant novament.
No ens hauria d’estranyar si el veiem al pròxim anunci d’hamburgueses.