Mercat de fitxatges
Empreses 30/10/2023

Collboni fitxa una llista de 'vips' pel comitè consultiu d'infraestructures

Cellnex continua el seu reordenament de la cúpula directiva amb un nou director financer

4 min
Les 10 infraestructures pendents a Catalunya

La sortida de Jaume Roures com a soci gestor de Mediapro ha marcat els moviments directius de la setmana. Un moviment que marca la fi d’una era a l’empresa audiovisual més important del país. Tot i això, l'altre soci, Tatxo Benet, continuarà amb les seves funcions de president i conseller delegat del grup. Més enllà de Mediapro, però, la setmana ha estat marcada per més canvis: Jaume Collboni ha reactivat el Comitè Assessor d'Infraestructures de l'Ajuntament de Barcelona amb una llarga llista de vips; Cellnex continua els seus ja habituals nous fitxatges a la cúpula, i Pilar Conesa assumeix la presidència d'Anteverti.

Collboni fitxa Jordi Hereu, Salvador Alemany i Àngel Simón com a assessors d'infraestructures

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha fitxat l'exalcalde Jordi Hereu; el president de Saba, Salvador Alemany; el president d'Agbar, Àngel Simón, i el president del RACC, Josep Mateu, com a membres del Comitè Assessor d'Infraestructures, presidit per l'exconseller de la Generalitat Santi Vila. Aquest comitè consultiu, presentat per l'alcalde de Barcelona a principis de mandat, està format per voluntaris sense retribució i ha de servir per assessorar el govern municipal barceloní en prendre posicions en grans carpetes com l'aeroport del Prat o el port de Barcelona. La llista sencera, formada per 16 homes i 8 dones, la completen Ricard Riol, portaveu de la plataforma de Promoció del Transport Públic; Ramon García-Brado; Laura Garcia; Elena Campelo; Joaquim Coello; Mateo Valero; Jordi Julià; Francesc Robusté; Teresa Serra; Bet Cahué; Mercè Crosas; Teresa Garcia-Milà; Elisabet Viladecans-Marsal; Albert Vilalta; Albert Civit; Josep Ferrando, i Jordi Artigas.

Cellnex nomena Raimon Trias com a nou director financer

Enmig del reguitzell de nous nomenaments de Cellnex, l'empresa de telecomunicacions ha nomenat ara Raimon Trias com a nou director financer (CFO) en substitució de José Manuel Aisa, que deixarà el càrrec el 31 d'octubre "com s'havia anunciat", segons va informar el grup en un comunicat. Trias s'incorporarà l'1 de desembre a la companyia procedent de Natra Group, en la qual ocupava el mateix càrrec, i també s'integrarà al comitè executiu de Cellnex. Llicenciat en administració i direcció d'empreses per la Universitat de Barcelona (UB), amb formació d'alta direcció per l'Iese i amb experiència en grups industrials com Natra, Pescanova i Celsa, ha desenvolupat la seva carrera a Espanya, Polònia i el Regne Unit.

Antón Costas i Josep Sánchez Llibre, nomenats col·legiats de mèrit i d'honor del Col·legi d'Economistes

La junta de govern del Col·legi d’Economistes de Catalunya ha nomenat col·legiat de mèrit l'economista Antón Costas, per la seva contribució a l’economia des del món de la docència i actualment com a president del Consell Econòmic i Social d'Espanya (CES), i també col·legiat d’honor Josep Sánchez Llibre, president de Foment del Treball, "per la seva aportació al teixit empresarial de Catalunya". Antón Costas (Vigo, 1949) és catedràtic de política econòmica de la Universitat de Barcelona. Des de l’abril del 2021 és el president del CES, un òrgan consultiu del govern espanyol en matèria socioeconòmica i laboral. Entre el 2013 i el 2016 va presidir el Cercle d’Economia, i entre el 2018 i el 2021 la Fundació del Cercle d’Economia. Per la seva banda, Josep Sánchez Llibre (Vilassar de Mar, 1949) és llicenciat en ciències empresarials i màster en direcció d’empreses per Esade. Des del novembre del 2018 és el president de la patronal catalana Foment del Treball i el vicepresident de la CEOE. És també el vicepresident de Conserves Dani, l’empresa familiar fundada pel seu pare el 1970, i durant tres dècades va ocupar diferents càrrecs polítics, des de diputat al Parlament de Catalunya fins a senador i diputat a les Corts Generals.

Pilar Conesa serà la nova presidenta d'Anteverti i Cristina Garrido, la directora general

Anteverti, consultora en innovació per a ciutats, empreses i institucions, fa canvis en el seu lideratge. La seva fundadora, Pilar Conesa, experta en ciutats intel·ligents, assumeix el càrrec de presidenta de la consultora, i Cristina Garrido serà la nova directora general. Conesa té una extensa trajectòria en l'àmbit de la innovació i direcció en el sector TIC, i tot i assumir la presidència, continuarà sent comissària de l'Smart City Expo World Congress, l'esdeveniment de referència mundial sobre innovació urbana organitzat per Fira de Barcelona. Per la seva banda, Garrido es va unir a Anteverti com a consultora el 2013 i va ser directora d'innovació i desenvolupament estratègic el 2017. També és la directora de CitiesToBe, la plataforma de coneixement de la consultora, i comissària dels spin-offs internacionals de l'Smart City Expo World Congress. Amb una formació en innovació empresarial a la Universitat de Stanford i en sociologia urbana a Goldsmiths de la Universitat de Londres, és una ponent habitual en importants conferències internacionals organitzades per entitats com les Nacions Unides, l'OCDE, la Comissió Europea, l'Urban Land Institute o el Seoul Leaders Forum, entre altres.

Dimiteix el conseller delegat de Nextil, Manuel Martos

El fabricant de peces de roba i teixits Nova Expressió Tèxtil (Nextil) va anunciar la setmana passada la dimissió del conseller delegat, Manuel Martos, "per motius personals i de salut que li impedeixen tenir la dedicació adequada per a l'exercici diligent del càrrec". La dimissió presentada per Martos té efectes del 20 d'octubre passat. Al comunicat, el consell d'administració de Nova Expressió Tèxtil, l'antiga Dogi, destaca que compta amb el suport del principal accionista, Businessgate S.L. Alhora, el consell d'administració ha aprovat la subscripció d'un préstec participatiu concedit a Nextil per Businessgate per 4 milions d'euros i un pla de reducció de costos de l'estructura corporativa de la firma "per millorar l'eficiència organitzativa" i "incrementar els marges del negoci".

Maria Josep Riba, nova presidenta del Clúster MAV

Maria Josep Riba, mànager de sostenibilitat i innovació de Lubrizol Engineered Polymers EMEAI, és ara la nova presidenta del Clúster de Materials Avançats de Catalunya (Clúster MAV). La renovació de la presidència de l’associació arriba després de la renúncia de Carlos Lorenzana, responsable d’innovació de Rimsa, per motius personals. Riba porta més d’una dècada vinculada a The Lubrizol Corporation, una empresa que proporciona solucions químiques sostenibles que cuidin el medi ambient, les persones i les comunitats. Prèviament, va estar treballant durant gairebé vint anys a Merquinsa –líder mundial en poliuretans termoplàstics (TPU) especials– fins que va ser adquirida per Lubrizol el novembre del 2011. La planta de Lubrizol Advanced Materials Spain S.L., situada a Montmeló (Vallès Oriental), exporta en l’actualitat a més de quaranta països.

stats