TRANSPORT
Empreses 12/10/2014

Les ambulàncies La Pau aspiren a duplicar efectius

La cooperativa s’ha presentat a un concurs públic per expandir-se al Vallès Oriental i ampliar un 50% la plantilla, amb 200 nous empleats

-elena Freixa
2 min
Les ambulàncies  La Pau aspiren a duplicar efectius

LES AMBULÀNCIES DEL Grup La Pau estan preparades per fer un salt endavant (potser el més gran d’ençà que, el 2001, es van adjudicar el primer concurs de la Generalitat) i expandir-se per altres zones de Catalunya. El seu territori natural, el Barcelonès nord i el Maresme, s’ha quedat petit per a la cooperativa, que ara aspira a entrar al Vallès Oriental. Per fer-ho, La Pau s’ha presentat a l’últim concurs de la Generalitat, en què opta a adjudicar-se un nou bloc territorial per valor de 17,2 milions d’euros. En cas que guanyi l’adjudicació, La Pau duplicaria el parc d’ambulàncies amb 100 nous vehicles i hauria d’augmentar la plantilla en 200 persones, explica el seu president, Frederic Torrent.

La crisi i les retallades, que perduren des del 2010, han propiciat la irrupció en el sector del transport sanitari català de molta “competència low cost ” vinguda en molts casos d’arreu d’Espanya, sosté el president de La Pau. Per contra, reivindica que l’oferta presentada a la Generalitat defuig els intents d’alguns de “rebentar preus” al sector i suposa una gran oportunitat per a les empreses catalanes amb les quals treballa La Pau. “Treballem només amb empreses de Catalunya. Des dels vehicles que comprem fins a la seva adaptació perquè facin d’ambulàncies, tot es fa aquí”, defensa.

Les tarifes del CatSalut que paga el Govern s’han reduït un 10% en els últims quatre anys i la cooperativa ha hagut d’ajustar marges i reestructurar la feina, ja que la majoria dels seus ingressos (que van superar els 19 milions el 2013) provenen del sector públic. Torrent destaca, però, que no s’ha fet cap acomiadament. “Som l’única gran empresa al sector que no ha reduït plantilla, sinó que vam optar per repartir la feina i retallar les hores de presència a tothom”, explica el president de La Pau. Ara el pitjor ja ha passat i l’empresa ha contractat entre aquest any i el 2013 una vintena de nous treballadors, la majoria joves que han acabat les pràctiques.

La cooperativa també busca la diversificació en el camp dels serveis no urgents que, de moment, tenen un pes molt petit en la facturació. Es tracta de concerts i actes per als quals els contracten ajuntaments i altres entitats i empreses. “Són la cirereta del pastís, però en un any hem duplicat aquesta branca”, diu Torrent. Subratlla també l’aposta per la formació. La Pau, formada per 80 socis i amb una plantilla de 420 persones, té en marxa un pla per qualificar els treballadors i fer que tots disposin del títol de tècnic en transport sanitari, que és de creació recent i que no totes les empreses exigeixen al seu personal.

stats