Mercat de fitxatges

Pablo Isla, de l'imperi de Zara a la vicepresidència de Nestlé

L'exdirectiu d'Inditex reportarà directament al president, Paul Bulcke, i al conseller delegat, Mark Schneider

4 min
La seu de Nestlé Espanya, a Esplugues de Llobregat.

Pablo Isla, mà dreta d'Amancio Ortega durant gairebé 17 anys, va deixar la presidència d'Inditex el 2022 per donar pas a l'hereva del magnat, Marta Ortega. No va marxar amb les mans buides: 27 milions d'euros de quitança van marcar el seu adeu. Isla arrenca una nova etapa com a vicepresident de la multinacional Nestlé. No ha sigut l'únic nomenament rellevant dels últims dies.

Pablo Isla, nou vicepresident de Nestlé

Nestlé, la multinacional suïssa de l'alimentació, ha nomenat Pablo Isla vicepresident del grup empresarial. Isla feia cinc anys que era conseller de Nestlé. A més, ha estat designat com a conseller coordinador, president de la comissió de nomenaments i membre de les comissions de retribució i de governança corporativa d'una de les empreses d'aliments més grans del món. Isla, factòtum del boom d'Inditex, propietària de firmes com Zara, compaginarà les seves noves responsabilitats a Nestlé amb el càrrec com a conseller delegat a Fonte Films, la productora audiovisual que va fundar. A més, és membre del patronat de La Caixa, conseller del grup Bertelsmann, conseller global del gegant britànic de capital risc Cinven i president del consell assessor internacional d'IE University Madrid.

Pablo Isla

L'energètica Estabanell estrena directora general

El consell d'administració d'Estabanell, companyia energètica i de telecomunicacions amb seu a Granollers, ha nomenat Teresa Roig com a nova directora general del grup, després que el màxim òrgan de govern de la companyia decidís recuperar aquesta posició en el si de l'estructura directiva de la societat. Aquest moviment respon, segons explica Francesc Estabanell, administrador únic del grup, a reforçar la direcció executiva del grup. Teresa Roig, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), es va incorporar a Estabanell l'any 2017 com a directora financera del grup, posició que ha ocupat fins al seu nomenament com a directora general.

Netmentora enceta una nova etapa

L'associació Netmentora Catalunya ha presentat la nova junta directiva per al període 2024-2027. Liderada per Marc Morillas, conseller delegat de la consultora de marca Morillas, la nova junta directiva té l'objectiu de convertir Netmentora en el catalitzador de l'emprenedoria a la regió. Morillas pren el relleu de Marta Carrió, que ocupava fins ara la direcció general de l'entitat.

Agustín Tena, nou director general del Grup 365

Agustín Tena és el nou director general de Grup 365, cadena de cafeteries i fleques amb presència a Catalunya. Tena assumeix el càrrec després de més de 14 anys de trajectòria exercint diferents càrrecs i funcions al grup familiar. Juan Antonio Tena i Emilia Castro, fundadors de la companyia, mantenen els càrrecs a la presidència i vicepresidència, respectivament, i completen el consell d'administració juntament amb dos consellers independents.

Agustín Tena

Joana Barbany, nova presidenta del Clúster Digital

Joana Barbany, exdirectora general de Societat Digital del Govern de Catalunya, presidirà el Clúster Digital i rellevarà Albino Campo, que dirigia fins ara l’organisme. El nou equip directiu del Clúster Digital estarà format per Barbany i sis cares noves: David Garriga, Jaume Saltó, Xevi Sagué, Pablo Velasco, Josep Salvatella i Màrius Gómez. 

La Cambra de Barcelona crea una taula de política econòmica

La Cambra de Comerç de Barcelona ha creat una taula de política econòmica formada per 15 representants del món empresarial i acadèmic de reconegut prestigi amb l’objectiu "d’identificar els principals temes econòmics que preocupen el món empresarial i contribuir al posicionament de la corporació en temes econòmics d’actualitat". En el marc de les seves funcions, la Taula de Política Econòmica es reunirà per proposar temes d’estudi i valorar els informes monogràfics elaborats pels serveis tècnics de la Cambra, contrastar les metodologies emprades i els continguts dels treballs, i posar-ne a debat les conclusions.

Els 15 membres que en formaran part són l'exconseller d'Economia i fundador de la BSE, Andreu Mas-Colell; Àngel Simón, conseller delegat de Criteria; Antonio Llardén, president d’Enagás; Clara Campàs, cofundadora d’Asabys; Enric Fernández, director de planificació estratègica i estudis de CaixaBank; Guillem López Casasnovas, catedràtic d’economia pública a la Universitat Pompeu Fabra; Inka Guixà, consellera delegada de La Farga; Jordi Gual, president de VidaCaixa; Juan José Brugera, president d’Immobiliaria Colonial; Marc Puig, conseller delegat de Puig; Miquel Martí, conseller delegat de Tech Barcelona; Núria Cabutí, consellera delegada de Penguin Random House; Sofía Rodríguez, economista en cap del Banc Sabadell; Teresa Garcia-Milà, directora de la Barcelona School of Economics (BSE), i Xavier Vives, director del Public-Private Sector Research Center (PPSRC) de l’IESE.

Taula Cambra

Més nomenaments de la Cambra

El ple de la Cambra de Comerç de Barcelona també va aprovar dilluns el nomenament de més de 200 representants de la corporació a les entitats i organismes del món econòmic on participa. Aquests càrrecs s’integraran en diferents posicions de les esmentades organitzacions com comitès, patronats, juntes directives i comissions, entre altres.

Entre aquests nomenaments, el president de la Cambra de Barcelona, Josep Santacreu, formarà part del comitè executiu de l’Associació de Cambres de Comerç del Mediterrani (Ascame), així com del patronat i la junta de govern de la Fundació Incyde. Altres entitats destacades que incorporaran membres de la corporació són la International Chamber of Commerce; el Consell d’Usuaris del Transport de Catalunya; Fira 2000; la Fundació Barcelona Centre de Disseny (BCD); la Fundació Catalunya Cultura; la Fundació per a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); la Fundació Privada Knowledge Innovation Market BCN i la International Women’s Entrepreneural Challenge Fundation (IWEC). Eloi Planes, Miquel Martí, Xavier Comerma, Marta Angerri, Emma Gumbert i Xavier Pujol, membres del comitè executiu, també ocuparan posicions a les entitats participades.

stats