El perfil

Montserrat Figueras

Consellera delegada de Sita Murt

2 min
Montserrat Figueras

Formació

“D’adolescent m’agradava estudiar i em decantava per les lletres pures. Al COU vaig anar als Estats Units per perfeccionar l’anglès i, en tornar, volia estudiar ciències polítiques. No ho tenia gaire clar i al final vaig acabar estudiant dret a la UIC entre el 1987 i el 1992. No em sentia amb una vocació clara i crec que és una carrera que m’obria moltes opcions. Posteriorment vaig fer un programa de direcció executiva a l’IESE el 2014 i, actualment, estic estudiant ADE a la UOC fent diverses assignatures cada any”

Trajectòria professional

“Mentre estudiava, vaig treballar a l’aeroport del Prat fins l’any 2000. En acabar la carrera vaig entrar en un bufet d’advocats i, el 2004, vaig passar a treballar en un fons d’inversió. Allà vaig conèixer el món empresarial i el 2009 vaig marxar a una companyia tèxtil de Blanes com a CEO, Nylstar. Cinc anys més tard vaig entrar com a directora general a Dogi, una altra empresa tèxtil històrica de Catalunya. Entre 2016 i 2020 vaig exercir com a directora de System Action, una altra firma de moda catalana. Aquest octubre vaig adquirir l’empresa Sita Murt amb el propòsit de reimpulsar la marca”

Montserrat Figueras

Un èxit

“Haver arribat on soc ara: assumir el repte d’adquirir una companyia i aixecar-la de nou”

Un fracàs

“Molts de professionals. Potser hauria d’haver dedicat més temps a la família, però ho estic corregint”

Lliçons de vida

“El sector tèxtil ha patit diverses crisis, des del covid fins a la de subministraments. Estem en un entorn general econòmic complex, d’on hem de saber treure oportunitats. Nosaltres ja fabricàvem un 70% en centres de proximitat, doncs ara la nostra màxima ha de ser el 95%”

“En el món de la moda es parla molt de sostenibilitat, però encara no s’hi està immers de veritat. Ens haurem de posar les piles perquè és un fet i el futur passa per saber atendre els canvis del mercat. La realitat és que ens estem carregant el planeta i hem de posar-hi de part nostra per solucionar-ho”

El que més m’agrada

Una marca

“Només puc dir Sita Murt. És una marca molt potent. L’empresa original farà cent anys el 2024, una cosa que poques companyies poden dir”


Una pel·lícula

“N’hi ha moltes, però diria 'Intocable', d’Éric Toledano i Olivier Nakache. Fuig de tabús i de la nostra tendència a la compassió, té un missatge amb un toc d’humor”


Un ‘hobby’

“Tinc poc temps lliure, però m’agrada caminar per la muntanya o la platja. També m’agrada molt llegir i viatjar, escapar-me per desconnectar”


Una cançó

“ 'The Story', de Brandi Carlile. És una noia nord-americana que m’agrada molt i aquesta cançó en concret m’entusiasma, soc una persona molt romàntica”


Un llibre

“'Lycra: how a fiber shape America'. És un llibre d’antropologia que explica l’alliberament de la dona amb l’invent de l’elastòmer. El vaig llegir quan feia poc que acabava d’entrar al sector tèxtil i em va impactar”


Una personalitat

“La meva mare. És el meu referent com a persona i qui m’ha ensenyat tots els valors més importants, tant en l’àmbit personal com professional, amb humilitat, generositat i honestedat”

stats