El perfil

Mariam Ayadi

Consellera delegada i fundadora de WiPass

2 min
Mariam Ayadi

Formació

“La meva família és d’origen francès i àrab. Vaig néixer a Barcelona, però he crescut entre el Maresme i Annecy, França. Vaig estudiar el grau mitjà i superior en administració i finances i, a l’acabar, de seguida em vaig posar a treballar, però als 21 vaig voler marxar al Canadà un any. Als 22 anys vaig tornar i vaig entrar a la universitat. Vaig estudiar màrqueting i comunitats digitals al Tecnocampus de Mataró entre el 2014 i el 2018. També vaig marxar un any a viure a Suècia per fer el tercer curs de carrera”

Trajectòria professional

“Sempre se m’ha donat bé el tracte amb les persones. Treballo des dels 16 anys, i he tingut diverses feines, des d’en una botiga fins en una empresa d’assegurances. Als 19 anys ja vaig entrar al món laboral d’oficina, en una empresa tèxtil, tancant contractes d’exportacions amb gent que em doblava l’edat. Als 21 anys, però, vaig fer un gir a la meva vida per tornar als estudis i en un futur iniciar el camí d’emprendre. Mentre feia la carrera vaig passar per companyies com Mango, Sothebys i alguna ‘start-up’, fins que el 2018 vaig crear WiPass, un dispositiu per connectar-se a xarxes wifi només apropant el mòbil”

Miriam Ayadi

Un èxit

“On soc ara. Tinc el suport del meu entorn i em sento acompanyada, tant pel sector com per l’equip, els amics i la família”

Un fracàs

“El fracàs no el veig com a tal. Cada dia és un aprenentatge i el camí tracta d’això, d’aprendre. No acostumo a posar la paraula ‘fracàs’ en el meu vocabulari, sinó en situacions que em fan reflexionar sobre el que vull i el que no”

Lliçons de vida

“Emprendre el teu propi projecte és un paradigma molt incert, ningú t’assegura que demà les coses sortiran bé. Hi ha moments bons i dolents, com la pandèmia, i has de seguir la teva intuïció. Quan vius en aquesta adrenalina constant és quan comences a veure la màgia de la vida. És un camí en què has de posar molt de cap, però l’emoció també hi juga un rol molt important.

“El fet d’emprendre no es pot viure des de la frustració. Has d’acceptar els canvis i els errors com a part de l’aprenentatge, i l’opinió més important és la dels teus clients. A més, en el camí d’una ‘start-up’ has de saber de tot i no et pots permetre dedicar-te només a una sola cosa”

El que més m’agrada

Una marca

“Vicio, la cadena d’hamburgueses que es va llançar amb el concepte de ‘dark kitchen’. Són molt disruptius i han fet una feina excel·lent en comunicació i en la creació de la seva comunitat”

Una sèrie

“M’agrada ‘Suits’. Crec en la història del Mike, l’èxit no és una qüestió de títols universitaris. Molta gent surt de la carrera i no sap per on començar, però també veig persones properes que sense diplomes han arribat molt lluny”

Un 'hobby'

“M’aixeco cap a les cinc del matí per sortir a córrer i meditar davant del mar. M’agrada veure la sortida del sol i començar bé el dia”

Una cançó

“Potser he escoltat 2.000 vegades ‘Rise up’, d’Andra Day, i no me’n canso. La música té un rol important en la meva vida i aquesta cançó m’ha acompanyat en molts moments”

Un llibre

“He après molt d’‘Aprendiendo de los mejores’, de Francisco Alcaide. I ara just he acabat ‘Un salto al vacío’, de Sergi Torres. Tant el llibre com les seves xerrades són una disrupció de la nostra realitat i de com veiem la vida”

Una personalitat

“Hi ha molts referents en la meva vida, persones conegudes i d’altres del meu entorn. M’inspiren Will Smith, Tonny Robbins, Steve Jobs i Sergi Torres, però la meva gran referent és la meva mare”


stats