TALENT

El perfil: Josep Coll

Fundador de Red Points

Amelia Pijuan
3 min
Josep Coll

Formació

1990-1991

COU AL COL·LEGI SAGRAT COR

“Amb 15 anys vaig deixar d’estudiar i vaig començar a treballar com a missatger i pizzer. Un dia de febrer, repartint paquets i totalment moll per la pluja, vaig parar la moto i em vaig prometre que mai més treballaria de cap professió que acabés en -er”.

Japó és la pròxima destinació de Josep Coll, que a l’estiu Coll va pujar-se a la moto i va posar direcció a Nova Zelanda per recaptar diners per a la investigació contra el cáncer.“Sóc com un cavaller medieval, vaig a cercar el Sant Greal per dir-li al món que això ho hem d’arreglar"

1992-1997

DRET A LA UNIVERSITAT DE GIRONA

“Van ser els millors anys de la meva vida, m’ho vaig passar pipa i a l’acabar em van donar un títol. Van ser cinc anys de festa meravellosos, tot i que també vaig estudiar molt”

Experiència laboral

2000-2009

FUNDADOR DE L’ASESORÍA JURÍDICA DE LAS ARTES

“Era l’únic músic advocat d’Espanya i em va anar com anell al dit. Vaig treballar per a Estopa, Lluís Llach, Macaco... Però van arribar Napster i la pirateria, que ho van matar tot en un any i mig. En aquest caos, vaig pensar que si trobava una solució a la pirateria faria negoci. I així va néixer Red Points”.

2009-2018

FUNDADOR DE RED POINTS

“Vaig començar retirant continguts en línia de manera manual, enviant e-mails per sol·licitar-ho. Tota la llum del projecte me la va donar el meu primer client, que va ser ‘Interviú’. Em van demanar si podia retirar continguts cada setmana (imaginant-se que feia servir tecnologia). Llavors vaig entendre el que havia de desenvolupar”.

Josep Coll toca a grups de música des dels 17 anys. Als anys 90, ell i el seu grup Discípulos de Otilia van fer de teloners de la Polla Records.

“Va ser molt dur aixecar Red Points, però mai vaig dubtar que funcionaria. Vaig fer tres intents sobre la mateixa idea amb gent diferent: en el primer intent, un dels socis va muntar una altra empresa similar amb l’inversor; en el segon, vam tenir problemes amb el CTO, i en el tercer ens vam equivocar i vaig haver de demanar als meus pares l’herència en vida per recomprar el meu propi projecte”.

“El 2014 vam fitxar Laura Urquizu com a CEO i jo vaig assolir el càrrec de president. Va ser un encert: una de les millors coses que he fet ha sigut confiar i deixar treballar. Havent muntat una empresa de 300 persones, ho tens difícil si no saps delegar”.

2018-ARA

EMPRENENT NOUS REPTES

“Tenia bastant clar que després de la meva desvinculació del dia a dia de Red Points agafaria temps per a mi i per a la meva família. Hem estat un any vivint a Nova York i l’experiència ha sigut brutal”.

“El pròxim projecte empresarial que vull llançar està relacionat amb la supressió de contingut personal publicat a internet. Ho muntaré a Barcelona, però amb calma; no tinc una pressa excessiva per tornar a la guerra”.

“L’estiu passat vaig arrencar la iniciativa Ruta al Paraíso per recaptar diners en la lluita contra el càncer. Fa mesos que viatjo sol, en moto i en direcció a Nova Zelanda per dir al món que no és impossible acabar amb aquest bitxo”.

+ Detalls

Lliçons de vida

'“Sempre m’he regit per principis rockers: llibertat, lleialtat i respecte”.

“Tothom veu l’èxit, però jo m’he deixat deu anys de la meva vida a Red Points. Esclar que necessitava que funcionés, però va costar molt”.

“Sempre he dedicat part del meu temps a temes socials: crec que, per rebre, abans has de donar. Tant de bo els emprenedors dediquessin una part del seu talent a ajudar”.

stats