Mercat de fitxatges

Inés Arrimadas acumula un nou càrrec després de deixar la política

L'exsenador Jordi Casas, nou president de la Fundació per la Indústria

3 min
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas

El canvi més rellevant de la setmana ha estat, sens dubte, el fet que els membres de la família Grífols han deixat els seus càrrecs de gestió a la multinacional catalana d'hemoderivats. Només es mantindran com a consellers dominicals en el consell d'administració. La gestió serà capitanejada, per tant, pel president executiu, Thomas Glanzmann, i el flamant nou conseller delegat, Nacho Abia.

Una setmana en què alguns expolítics, com Inés Arrimadas i Jordi Casas, han fet un nou pas en el sector privat.

Arrimadas, assessora de Bros Group

L'exlíder de Ciutadans, Inés Arrimadas, va deixar la política al juny i va passar al sector privat, primer amb un càrrec en el sector energètic com a directora de comunicació i ESG de Recurrent Energy, filial de Canadian Solar, una multinacional del sector fotovoltaic. Ara l'expolítica acumula una nova feina com a membre del consell assessor de l'empresa de cerca i selecció de talent Bros Group, segons ha informat la companyia.

Llicenciada en administració d'empreses i dret per la universitat Pablo de Olavide de Sevilla, l'exlíder de Ciutadans va iniciar la seva trajectòria professional en una consultora del sector privat abans de fer el salt a la política el 2012, primer a Catalunya i després a Espanya.

La Fundació per la Indústria nomena president Jordi Casas

Fundació per la Indústria –entitat hereva del Gremi de Fabricants de Sabadell–, ha nomenat l'exdiputat i exsenador Jordi Casas nou president de l'entitat, substituint Antoni Monés en la presidència. Miquel Nadal, director general del Cercle d'Economia, i Jordi Alberich, actual president de M&A Fusiones y Adquisiciones, també s'incorporen als nous òrgans de govern del patronat.

Jordi Casas president del nou patronat

Constituïda l'any 2000, aquesta fundació té el seu origen en aquesta associació empresarial fundada el 1559 i es dedica a defensar els interessos de la indústria en general i de la tèxtil en particular. Casas compta amb una trajectòria àmplia com a assessor jurídic del gremi de fabricants durant més de 15 anys i ha representat el sector tèxtil i industrial en organitzacions com la CEOE o Foment del Treball. En l'àmbit polític, Casas ha estat diputat al Congrés dels Diputats i al Parlament, així com senador, per l'extinta Convergència i Unió (CiU), i també va ser delegat de la Generalitat a Madrid.

Ana Salgado dirigirà la patronal cimentera

El consell directiu de Ciment Català ha nomenat Ana Salgado (Barcelona, 1998) nova directora de l’entitat. Salgado relleva al capdavant de l’Agrupació de Fabricants de Ciment de Catalunya Alejandro Josa, que continuarà com a secretari del consell directiu. La nova directora de la patronal catalana és graduada en Ciències del Mar per la Universitat de Barcelona i màster en Enginyeria Ambiental per la Universitat Politècnica de Catalunya. Fins ara era responsable tècnica i de medi ambient de Ciment Català. També ha desenvolupat activitat investigadora a la UPC i com a científica del departament de Química Ambiental de l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA-CSIC).

Ana Salgado

Kreab fitxa José María Roldan, l'expatró dels banquers

Kreab ha fitxat José María Roldán, expresident de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), com a assessor sènior per a la seva oficina de Brussel·les. Treballarà amb l'equip directiu de Kreab a la ciutat belga per assessorar clients en matèria de regulació financera.

Roldán va presidir l'AEB durant vuit anys, entre l'abril del 2014 i l'abril del 2022. Va ser director general de regulació bancària del Banc d'Espanya i membre del consell executiu entre el 2000 i el 2013. Durant el seu mandat com a director general va ser membre del comitè de supervisió bancària de Basilea. Així mateix, va ser fundador i primer president del Comitè de Supervisió Europea Bancària, organisme precursor de l'Autoritat Bancària Europea (EBA). El maig de l'any passat va ser nomenat conseller independent d'EBN Banco.

Cristina de Parias, consellera del BBVA

El Consell d'Administració de BBVA proposarà als seus accionistes el nomenament de dos consellers nous, Cristina de Parias (en qualitat d'externa) i Enrique Casanueva (independent). De Parias compta amb una llarga trajectòria en el sector financer i va ser l'última presidenta de CatalunyaCaixa quan hi va desembarcar el BBVA. Nascuda el 1965, va començar la seva carrera professional a Banesto (1988-1989) i, seguidament, va treballar a Citibank, on va ser directora de Màrqueting i Multicanalitat i directora de la unitat de negoci de Banca Personal.

Cristina de Parias

El 1998 es va incorporar al BBVA, en què va ocupar càrrecs de màxima responsabilitat, especialment entre el 2014 i el 2019, període en què va dirigir la unitat de negoci d'Espanya i Portugal. Prèviament, va ser responsable de liderar la Direcció Territorial Centre i de dirigir els nous negocis digitals del Grup BBVA. Ha estat consellera de start-ups participades pel banc i també ha format part dels consells d'administració de diverses filials.

Actualment, Cristina de Parias és consellera del BBVA a Mèxic, d'Endesa i de Sanitas Seguros. Així mateix, és membre del patronat de la Fundació Microfinances BBVA i de la Fundació Profesor Uría.

stats