Mercat de fitxatges

Gerard Piqué confia la Kings League a Djamel Agaoua

Un altre català agafa embranzida a PepsiCo

L'Spotify Camp Nou ple de goma gom per Kings League

L'èxit exponencial de la lliga en línia Kings League, de Gerard Piqué, demana noves cares a l'empresa per poder internacionalitzar i fer créixer encara més el projecte. Piqué ha apostat per fitxar un emprenedor i vell conegut al món de l'esport, Djamel Agaoua, que farà de nou conseller delegat. A banda, a l'espera que acabi la Copa Amèrica i el president del Port de Barcelona deixi el seu càrrec per ser substituït per algú de la corda del PSC, el Port de Barcelona es reorganitza amb la creació d'un nou departament de relacions institucionals que liderarà Ingrid Boqué. A més, a PepsiCo torna a agafar força un català, i la Generalitat ja té un nou director per a l'Institut d'Estudis d'Autogovern.

Djamel Agaoua, nou conseller delegat de la Kings League

La Kings League, el fenomen esportiu creat per l'exfutbolista i empresari Gerard Piqué, ha anunciat importants plans d'expansió internacional, incloent-hi la creació de noves lligues en diferents països. Per liderar aquesta expansió global, Piqué ha nomenat Djamel Agaoua nou conseller delegat de la lliga. Agaoua és un emprenedor, inversor del sector tecnològic i exdirector general de la NBA a Europa i a l'Orient Mitjà, i el conseller delegat de la multiplataforma Viber. Segons un comunicat, la companyia vol comptar amb Agaoua per liderar l'expansió internacional de la lliga. En els pròxims 12 mesos, la Kings League planeja entrar a nous països d'Europa, com Itàlia, i també al Brasil, l'Amèrica del Nord, l'Orient Mitjà i l'Àsia. Aquest nomenament arriba després d'un any bo per a la Kings League, en què s'ha consolidat com una de les organitzacions esportives més innovadores del món des del seu llançament a Espanya el 2023. Actualment, més de 20 milions de persones segueixen les seves xarxes socials i s'ha convertit en la competició de futbol en línia més vista a escala mundial.

Djamel Agaoua

Xavier Arbós, nou director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern

El catedràtic de dret constitucional de la UB Xavier Arbós serà el nou director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern. Arbós (Barcelona, 1954) substituirà en el càrrec el també constitucionalista Joan Ridao, que va ser nomenat durant el mandat de l'expresident Pere Aragonès. Arbós és llicenciat i doctorat en dret per la UB i diplomat en estudis avançats per l'Institut d'Estudis Polítics de París, a més de degà de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona i president de l'International Council for Canadian Studies Conseil International d'Études Canadiennes. Entre les funcions de l'IEA hi ha assessorar, planificar, impulsar i participar en la supervisió de les actuacions en matèria de desenvolupament de l'autogovern i les seves institucions, i el director assessora també el president de la Generalitat, de qui depèn funcionalment, sobre aquestes qüestions.

Xavier Arbós

Ingrid Boqué s'incorpora al Port de Barcelona

El Port de Barcelona ha nomenat Ingrid Boqué nova directora de relacions institucionals després de la creació d'aquest departament dins de l'àrea de presidència. Boqué està llicenciada en turisme i especialitzada en gestió turística per la Universitat CETT-UB, i ha estudiat un MBA en negocis internacionals, amb especial focus en l'estratègia internacional per a autoritats portuàries. Ha treballat per a empreses del sector portuari i naval, com Carnival Corporation o Intercruises, i el 2015 es va incorporar a l'Autoritat Portuària d'Hamburg (Alemanya).

Alhora, al Port de Barcelona encara hi ha com a president el rapitenc Lluís Salvadó, dirigent d'ERC. Salvadó va assegurar en una entrevista fa uns dies que deixarà el càrrec "tan bon punt acabi" la Copa Amèrica, a finals d'octubre. Diu que serà "rellevat de les seves funcions" després de la finalització de l'esdeveniment perquè "no tenia sentit fer-ho abans i tampoc fer-ho després". L'anunci arribava pocs dies després que es publiqués que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, havia demanat al president de la Generalitat, Salvador Illa, que mantingués càrrecs del partit pròxims a ell, entre els quals el mateix Salvadó.

Fernando Moraga, nou director general de PepsiCo a Espanya

PepsiCo ha nomenat Fernando Moraga nou director general de la companyia a Espanya. Moraga assumeix el nou càrrec després d'una trajectòria de més de 20 anys a PepsiCo, on ha liderat el mercat portuguès durant els últims tres anys. L'executiu continuarà formant part del comitè de direcció, en l'equip del també català Pol Codina, director general de PepsiCo per al Sud-oest d'Europa. Fernando Moraga (Barcelona, 1980) és llicenciat en dret i administració i direcció d'empreses i va començar la seva carrera a PepsiCo l'any 2001: va ocupar diferents posicions dins les àrees de vendes i màrqueting i va arribar a ser director de màrqueting per a Europa Occidental el 2016. El 2019 va passar a ser director de vendes per a Espanya i durant els últims tres anys ha estat director general de PepsiCo Portugal.

Fernando Moraga, director general de PepsiCo España
stats