Mercat de fitxatges

El gegant català de les piscines ja té nou primer executiu

El setembre engega amb una renovació a la CNMC en plena opa al Banc Sabadell

3 min
La seu de la CNMC a Madrid.

El curs comença i, amb ell, també un nou Govern a Catalunya, liderat pel socialista Salvador Illa. El setembre porta una llarga llista de novetats en el mercat de fitxatges de directius –i també de polítics–, marcada principalment per un desbloqueig al poder judicial, amb el nomenament de la primera dona presidenta del CGPJ, la catalana Isabel Perelló. Aquest no és l'únic nom que marca la setmana: una nova directora de competència a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), una baixa a Fluidra i el nou president del Port de Tarragona, entre d'altres, donen el tret de sortida a aquest nou curs.

Susana Campuzano, nova directora de competència de la CNMC

El ple del consell de la CNMC ha aprovat el nomenament de Susana Campuzano Fernández com a nova directora de competència de l'organisme; una designació que s'ha dut a terme mitjançant un concurs públic. Campuzano era fins ara la cap de la unitat d'intel·ligència econòmica a la direcció de competència de la CNMC des del 2020, i en el nou càrrec substituirà Marisa Tierno, que va deixar el càrrec voluntàriament. Campuzano és llicenciada en economia per la Universitat de Vigo, amb formació en dret de la competència, anàlisi de dades i intel·ligència artificial. Pertany al Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat des del 2008. L'organisme té sobre la taula l'anàlisi de l'operació de compra que planteja el BBVA sobre el Sabadell com a primera prioritat.

Susana Campuzano 03

Zara fitxa un antic director d'Yves Saint Laurent

Zara, la marca emblema del gegant de la moda Inditex, ha anunciat el fitxatge de Stefano Pilati, antic director creatiu d'Yves Saint Laurent, que desenvoluparà una col·lecció exclusiva el mes vinent. El dissenyador, amic de la filla d'Amancio Ortega, Marta Ortega, va començar la seva carrera a Armani, i després va passar per Miu Miu i Prada. El 2004 va aterrar a Yves Saint Laurent per substituir Tom Ford en el càrrec de director creatiu. Després de la seva sortida el 2012, Pilati va fitxar per Ermenegildo Zegna, on va treballar fins al 2016, quan va decidir treballar per compte propi.

stefano pilati

Bruce Walker Brooks dimiteix com a conseller delegat de Fluidra

El consell d'administració de Fluidra ha formalitzat la dimissió de Bruce Walker Brooks com a conseller delegat de la societat, amb efectes des de l'1 de setembre, segons va informar dilluns l'empresa catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Walker Brooks continuarà a l'empresa com a conseller no executiu durant el termini per al qual va ser nomenat, amb la categoria d'"un altre extern". El 20 de maig Fluidra va informar que el seu consell d'administració havia aprovat el nomenament de Jaime Ramírez com a nou conseller delegat, en substitució de Walker Brooks, per liderar la pròxima fase d'expansió de la companyia. Walker Brooks, llicenciat en màrqueting per la Universitat de Virgínia, es va unir a Zodiac Pool Solutions el 2011, on va ocupar el càrrec de conseller delegat.

Oriol Guixà, nou president de la Fundació CIM

El president de La Farga YourCopperSolutions i de la Fundació d'Empresaris FemCat, Oriol Guixà, ara ocuparà també el càrrec de president del consell empresarial de la Fundació CIM, el centre tecnològic adscrit a la Universitat Politècnica de Catalunya. Guixà va estudiar enginyeria industrial i aeronàutica i va començar la seva carrera professional a l'empresa de motocicletes Montesa com a responsable del departament d'innovació. El 1978 es va incorporar a l'empresa industrial La Farga Lacambra, com es deia aleshores, com a accionista i director general. Va ser patró fundador de la Fundació La Farga i va crear amb socis locals dues noves companyies industrials de coure, una a la Xina i una altra als Estats Units. El 2016 va ser nomenat president del grup.

Oriol Guixà

Santiago Castellà, nou president del Port de Tarragona

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Santiago Castellà, serà el nou president del Port de Tarragona en substitució de Saül Garreta. Castellà és el primer secretari del PSC a Tarragona i també va ser senador entre el 2020 i el 2023.

stats