Mercat de Fitxatges

El fill de l'exalcalde Xavier Trias, nou home fort d'EY a Catalunya

Una regidora de l'Ajuntament de Sant Sebastià ocuparà la direcció general de Turisme de Catalunya

3 min
Façana EY

BarcelonaDesprés del canvi de govern a Catalunya a mitjan agost, el degoteig de nomenaments a l'administració és una constant. El més sonat de la setmana ha estat el del nou director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), càrrec que fins al moment ocupava Isaac Peraire i passarà a mans d'Albert Planell, que havia ocupat el càrrec de gerent del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Entre els fitxatges de la setmana també hi ha un nou home fort d'EY a Catalunya –i ben conegut a Barcelona–, un canvi al ple de la Cambra de Barcelona i una nova directora de Turisme de Catalunya que ve del País Basc.

EY nomena Xavier Trias Arraut soci director a Catalunya

La consultora EY ha nomenat Xavier Trias Arraut –fill de l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias– soci director a Catalunya i ha anunciat la seva incorporació al comitè de direcció després de vuit anys a la firma com a soci de l'àrea de consultoria. Trias compta amb més de 25 anys d'experiència en l'àmbit de la consultoria i més de 20 anys al sector del turisme i l'hostaleria. La figura de soci director de Catalunya no tenia representant des que el 2020 va sortir de la firma José Luis Prada. Abans d'entrar a EY el 2016, Trias Arraut va ser directiu a Indra i a Minsait.

Sílvia Bach substitueix Marta Angerri al ple de la Cambra de Barcelona

Amb el nomenament de Marta Angerri com a directora general de Comerç de la Generalitat, la cadira que ocupava la directiva a la Cambra de Comerç de Barcelona en representació del grup Ametller Origen havia quedat vacant. Serà Sílvia Bach, consellera delegada de Motocard i vinculada al grup d'alimentació, qui ocuparà la cadira a la Cambra, segons va avançar elEconomista. Bach va ser directora d'operacions de Guess a Europa, directora global de retail de Pronovias i directora general a Espanya de Parfois, fins al desembre del 2019, quan va assumir responsabilitats a Motocard.

Sílvia Bach

Belén Martín, nova directora de CaixaBank Banca Privada

El comitè de direcció de CaixaBank ha nomenat Belén Martín nova directora de CaixaBank Banca Privada, en substitució de Víctor Allende, que deixa l'entitat bancària després de deu anys en el càrrec. Fins ara, Belén Martín era directora territorial de CaixaBank a Castella i Lleó. Amb més de 25 anys d'experiència en el sector de la banca, va exercir com a directora corporativa i directora de negoci d'empreses a Bankia i, durant la seva carrera, ha desenvolupat responsabilitats en les divisions de banca de particulars i de banca d'empreses. Llicenciada en ciències econòmiques i empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid i MBA per IADE, ha cursat programes d'alta direcció a Esade i a IE Business School.

Belén Martín

Cristina Lagé, de l'Ajuntament de Sant Sebastià a Turisme de Catalunya

Cristina Lagé ha renunciat al seu càrrec com a regidora delegada de diversitat, inclusió i igualtat a l'Ajuntament de Sant Sebastià, al País Basc, per exercir com a nova directora de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Lagé va fer estudis de filologia hispànica a la Universitat de Barcelona i és diplomada en relacions públiques i màster en protocol. El 1994 va arribar a Sant Sebastià, on va desenvolupar la seva vida professional en l'àmbit de l'organització d'esdeveniments, turisme receptiu, màrqueting i publicitat, així com en la gestió i direcció d'empresa. També ha treballat al sector hostaler i ha presidit l'Espai Catalunya, associació per fomentar la relació i connexió basco-catalana a Sant Sebastià. Va concórrer a les llistes del PSE a l'Ajuntament de Sant Sebastià el 2019 i es va incorporar a l'equip de govern municipal el febrer del 2020, en substitució d'Ernesto Gasco.

cristina lage

Ignacio González, nou president de l'AECOC

El consell directiu de l'AECOC, màxim òrgan de govern de l'associació empresarial que reuneix més de 34.000 companyies de diferents sectors professionals, ha nomenat Ignacio González (KH Lloreda) nou president de l'organització. D'aquesta manera, Ignacio González pren el relleu al fins ara president Javier Campo (CaixaBank), que assumirà la vicepresidència de l'associació. González, que ja va presidir l'associació entre el 2021 i el 2023, assumeix novament el càrrec. És llicenciat en ciències econòmiques i empresarials per ICADE i té una dilatada trajectòria professional al sector del gran consum, ja que ha ocupat diverses posicions d'alta direcció en companyies de la indústria i la distribució com Carrefour, Campofrío i Nova Pescanova. 

Ignacio González, president de l'AECOC
stats