Perfil

“És un error molt gran deixar d’aprendre”

Christian Gascons, COO i cofundador de Games for a Living. Barcelona, 1984

2 min
Christian Gascons.

Acompanyat pels videojocs

Christian Gascons va néixer a Barcelona l’any 1984, i reconeix que, des de ben petit, va estar vinculat al món dels videojocs. “Crec que totes les persones que hem format part després de la indústria dels videojocs hem crescut amb ells. En el meu cas recordo jocs que em van marcar, des de la meva primera Nintendo fins al World of Warcraft, amb el que hi vaig passar més hores”, destaca. Després d’estudiar a Col·legi Jesús-Maria de Sant Gervasi, Gascons va entrar a estudiar enginyeria informàtica a la UPC el 2003: “Al segon any de carrera, em va picar la curiositat i vaig decidir marxar a l’estranger. Tenia la intenció de treballar tres mesos a Londres per veure com era el món dels videojocs, però m’hi vaig acabar quedant”. Malgrat marxar fora durant una temporada, Gascons explica que al cap d’un temps va tornar a Barcelona per acabar el 2008 la carrera que havia començat a la UPC. Més tard, també va cursar un postgrau i un màster a la mateixa facultat, aquesta vegada ja centrat en realitat virtual i realitat augmentada.

Uns inicis a l’estranger

L’aterratge al món laboral de Gascons va ser atípic. “Quan vaig marxar a Londres, vaig entrar en una gran empresa del món dels videojocs i, tot i que no feia de programador com volia, treballar en una companyia així em va servir per veure com funcionava el sector en l'àmbit internacional”, declara. Després d’aquesta primera etapa a Londres, Gascons va marxar a París: “Vaig entrar a treballar a Blizzard que, malgrat que era una productora nord-americana, tenia seu a França i vaig poder treballar a l’empresa que havia creat un dels meus videojocs preferits”. Així i tot, Gascons reconeix que, quan va voler escalar a posicions més tècniques de programació, va veure que “necessitava tornar i acabar els estudis”. “Em van suggerir amablement que necessitava una titulació i, tot i que des de París intentava seguir la carrera i venia a presentar-me als exàmens a Barcelona, vaig acabar tornant”.

Christian Gascons

Barcelona com a referent

El 2007, ja instal·lat a Barcelona de nou, Gascons va començar a treballar com a programador en diverses companyies del món de la consultoria. El 2010, però, va tornar al sector dels videojocs entrant a formar part de l’equip de Digital Chocolate fins al 2012, quan va sortir de la companyia per crear el seu projecte empresarial. “Vam crear una empresa, FrozenShard, amb la qual vam estar deu anys i va anar força bé, perquè ens vam especialitzar en jocs multiplataforma”. El 2021, però, Gascons va deixar la seva empresa per canviar de projecte i centrar-se a crear jocs per a un nou model d’internet, la web3, basat en NFTs, tokens i tecnologia blockchain des de Barcelona amb Games for A Living, on actualment és cap d’operacions i cofundador. “Quan vaig crear la meva primera empresa de videojocs, fa onze anys, el panorama era molt diferent al d'ara. Hi ha ciutats amb molta importància en el panorama europeu internacional, com Londres, París o fins i tot Dublín, però Barcelona està molt ben posicionada”, conclou.

Lliçons de vida

“Si hagués de tornar enrere, potser intentaria gestionar millor el meu temps. Emprendre i sentir passió per la teva feina està bé, però això t’acaba consumint i, a vegades, costa saber parar i posar fre. No ho considero un fracàs, però ara sí que ho gestionaria diferent”.

“Encara que faci molts anys que estàs establert en un sector o una feina, és un error molt gran deixar d’aprendre. Jo ja fa setze anys i crec que cada dia aprenc coses noves, perquè això et fa espavilar i entens que ningú mai vindrà a buscar-te ni a treure’t les castanyes del foc si no et mous tu mateix”.

stats