El Perfil

Carla Zaldua

Consellera delegada i cofundadora d’acceXible

2 min
Carla Zaldua

Formació

“Vaig viure la meva infantesa a Bilbao. Anava a una escola americana i l’últim any d’estudis el vaig cursar a París. Al tornar vaig entrar a la Universitat de Deusto, on vaig estudiar sociologia i ciències polítiques entre el 1995 i el 2000. Durant un any també vaig venir a Barcelona per fer disseny, però no em va agradar. El 2003 vaig marxar a fer un màster en sistemes d’informació a la London School of Economics. Sempre he sigut inquieta. Per exemple, de jove vaig muntar una botiga de pintures decoratives i un negoci d’objectes de segona mà”

Trajectòria professional

“El 2004 vaig marxar a Madrid per entrar a treballar a Repsol, a l’equip de relacions exteriors i comunicacions. Després vaig venir a la Diputació de Barcelona a fer comunicació interna i, posteriorment, també vaig passar per RBA per digitalitzar part de les seves publicacions, fins al 2010. He sigut assessora de la Comissió Europea en comunicació i el 2018 vaig crear Code4Jobs, un projecte per formar joves a l’atur en programació. El 2019 vaig cofundar AcceXible, una empresa que detecta malalties mentals a través del reconeixement de veu i la intel·ligència artificial”

Carla Zaldua

Un èxit

“Estic orgullosa d’haver aconseguit posar en marxa les meves idees amb convicció, tot i haver rebut moltes negatives”

Un fracàs

“A vegades hauria d’haver acceptat els errors més ràpidament en lloc d’ofuscar-me i voler allargar les coses”

Lliçons de vida

“Quan comences a emprendre, per cada vegada que algú et diu que sí hi ha deu persones que abans hauran dit que no al teu projecte. És important no defallir, i a vegades la vida et sorprèn: aquells que pensaves que et donarien suport no ho fan, i aquells en qui no creies acaben ajudant-te” “Des del moment que tens una idea de negoci fins que es converteix en un producte canvien mil coses. Cal anar interactuant amb l’entorn i adaptar allò que havies pensat. Per exemple, ara miro la primera aplicació que vam dissenyar i em sembla terrible”

Carla Zaldua
El que més m’agrada

Una marca

“La cadena de llibreries La Central. No sé per què, però són uns espais que em fan sentir bé, m’agraden i em generen bon rotllo”

Una pel·lícula

“Una que he vist moltes vegades és ‘El padrí’, de Coppola. M’agrada molt, tant per la música com pels actors, i crec que supera la versió del llibre”

Un 'hobby'

“M’agrada banyar-me al mar, però també passejar i el bon menjar. No soc gaire cuinera, però sí que disfruto anant al mercat i comprant bona matèria primera”

Una cançó

“David Bowie és un dels meus cantants preferits, especialment la cançó ‘Changes’. M’encanta com a artista i aquesta cançó en concret em sembla molt animada”

Un llibre

“El meu llibre preferit és ‘El gran Gatsby’ de F. Scott Fitzgerald, però ara estic acabant de llegir ‘L’imperi del dolor’, de Patrick Radden Keefe i m’està encantant”

Una personalitat

“En el món de la lingüística diria Noam Chomsky i María Moliner, la creadora del diccionari referent. Pel que fa a les matemàtiques, escolliria Ada Lovelace i Alan Turing. Finalment, dins del sector de la neurociència, Eric Kandel”

stats