El perfil

Anna Fornt

Directora de Grup Efebé

2 min
Anna Fornt

Formació

“Soc de la tercera generació d’una família vinculada al món empresarial a Catalunya i la companyia familiar, Papelmatic, sempre va estar present a casa. La resta de la meva família també ha estat vinculada al grup, una empresa que el meu pare va heretar amb 23 anys. El meu avi matern era arquitecte i des de petita ja tenia molt interès en aquest àmbit. El 1985 vaig acabar els meus estudis de disseny a l’Escola Elisava i, un any després, vaig marxar a fer un postgrau d’arquitectura interior a Milà”

Trajectòria professional

“Quan vaig acabar els estudis a finals dels anys vuitanta vaig entrar a treballar en estudi d’interiorisme de l’arquitecte Joan Rodon, el meu pare professional. Allà vaig trepitjar moltes obres i vam fer projectes molt rellevants, fet que m’ha servit per a altres experiències posteriors. Després, el 1998 vam crear Efebé, de la qual soc la directora. Inicialment, volíem donar resposta a les necessitats immobiliàries del grup Papelmatic, però més tard va evolucionar fins on som ara: l’adequació d’espais de treball i aprenentatge”

Un èxit

“Haver aconseguit el recorregut professional com a dona tenint una empresa consolidada i, a la vegada, una família”

Un fracàs

“Si tornés enrere estudiaria arquitectura en lloc de disseny, ja que personalment no he pogut signar projectes arquitectònics”

Lliçons de vida

“És molt important no tenir por del fracàs, has de pensar en gran encara que tu siguis petit, perquè això t’ajuda a avançar. Cal combinar els objectius a llarg termini amb l’essència del dia a dia i, sobretot, tenir molt en compte el teu equip, perquè sense ell no hi ha empresa”

“El 2013 vaig marxar al Sudan per participar en un projecte arquitectònic i va ser una de les grans experiències de la meva vida. Era una dona treballant en un país musulmà, tancat i que patia un conflicte civil amb Sudan del Sud. Vaig trobar grans professionals que em van ajudar a superar les dificultats del projecte”

El que més m’agrada

Una marca

“Casa Ametller. Vaig conèixer en Josep Ametller en una jornada de Respon.cat, l’organisme de responsabilitat social de Catalunya per a empreses, i em va impactar el seu projecte”


Una pel·lícula

“ Intocableés una pel·lícula que em va tocar molt. També m’agraden La llista de Schindlero Cinema Paradiso, que són de temes diferents, però tenen bona música i impacten”


Un 'hobby'

“M’agrada molt la muntanya i m’apassiona tot el que tingui a veure amb la natura. També m’agrada molt viatjar i fer treballs manuals, aprofito qualsevol excusa per fer punt de creu o coses similars”


Una cançó

“M’agraden molt les cançons de Georges Moustaki com 'Ma liberté'. L’escoltava quan estudiava i ho segueixo fent encara avui dia per relaxar-me”


Un llibre

“L’últim que he llegit és 'La dona de la seva vida' ,de Xavier Bosch. M’agrada molt com a escriptor i aquest llibre en concret va ser el regal que vaig rebre el darrer Sant Jordi”


Una personalitat

“Professionalment, diria l’arquitecte Joan Rodon, de qui vaig aprendre molt, o Joana Amat, presidenta de FIDEM. També admiro moltes dones anònimes, i els meus pares”


stats