Empreses 25/06/2013

Entrevista per competències: demostra el que vals!

2 min

“Descriu-me una situació professional on hagis hagut de solucionar un problema molt greu amb un client: quan va ser? què va passar? què vas fer exactament?”...

Ens trobem davant d’una pregunta típica d’entrevista per competències,també coneguda com entrevista d'incidents crítics. En aquest tipus d’ entrevistes, el seleccionador busca obtenir informació sobre situacions laborals viscudes pel candidat, per veure si posseeix les competències que requereix el lloc de treball al que opta.

A través de la valoració d’aquestes competències es poden predir els comportaments futurs dels candidats a la feina i això és el que pot marcar la diferència per ser un treballador d'èxit. Per aquesta raó, en els processos de selecció, s’utilitza cada vegada més l’entrevista per competències.

Un aspecte important a tenir en compte és que les competències estan directament relacionades amb el lloc de treball: per exemple a un comercial se li demana tenir orientació al client, compromís amb l’organització i habilitats de comunicació i negociació. En canvi, per un analista de laboratori, és més important tenir un pensament analític i treballar amb ordre i qualitat.

Algunes recomanacions que t’ajudaran, sens dubte, a superar amb èxit aquest tipus d’entrevista són:

  • Prepara’t a fons l’entrevista, pensant en situacions laborals viscudes amb anterioritat i parlant sempre en primera persona
  • Aprèn-te al detall el teu CV
  • Coneix el perfil que demana l’empresa i les característiques sol·licitades pel lloc de treball
  • I sobretot, el més important: coneix el teu perfil, destacant els teus punts forts

Al webBarcelona Treballtens accés al Diccionari deCompetències ClauDiccionari deCompetències Clauon trobaràs la definició i vídeos il·lustratius de 21 competències. I si vols obtenir informació del teu perfil competencial per saber quines són les competències que tens més desenvolupades i destacades, t’oferim la possibilitat de poder realitzar un Test de Competències Clau dins de la Plataforma Empresa-Ocupació. D’aquesta manera, et resultarà més fàcil conèixer-te i et podràs vendre millor a l’entrevista de selecció i a les empreses.

També posem a la teva disposició una nova activitat: Experimenta l’entrevista d’incidents críticsperquè estiguis ben prepara’t. A per totes !!!!!!!

Publicat per:Isabel Jové,Equip Tècnic de Barcelona Activa

stats