06/11/2021

L’enganyifa de les criptomonedes

2 min

Dimecres passat rebia una trucada d’un número amb el prefix 39 d’Itàlia. No tinc per costum respondre trucades de números que no tinc enregistrats, però havent viscut a Itàlia, el 39 em va fer pensar que es tractava d’algun vell conegut i vaig respondre il·lusionat amb el típic “Pronto? ” dels transalpins.

Sorprenentment, però, a l’altre costat del fil imaginari em parlaven en castellà amb accent llatinoamericà i em feien tres preguntes: “¿Coneix el projecte de criptomoneda amazon coin?”, “¿És conscient de la facilitat per guanyar diners amb les criptomonedes?”, “¿Disposa de 200 euros per poder invertir?”.

Per educació vaig respondre dient que conec Amazon i les seves coins per comprar jocs i apps, però no el seu projecte de criptomonedes. Vaig confirmar que disposava de 200 euros i també que sé que hi ha qui guanya molts diners amb les criptomonedes però també qui hi perd la camisa.

Son muy pocos... ”, em va respondre la noia. Vaig preguntar quin valor tenia la nova criptomoneda i on es podia comprar i se’m va informar que la nova moneda encara no existia però que si els enviava els 200 euros ells s’ocuparien de comprar-ne en nom meu tan aviat com comencés a cotitzar als mercats... En demanar a la teleoperadora que m’enviés informació a través del meu e-mail, va penjar. Enganyifa clara!

Ja fa molts mesos que sentim a parlar de bitcoins, ethereums, cardanos, shiba inus... Els tuits del creador de Tesla, Elon Musk, disparen i també ensorren el valor d’aquestes criptomonedes a la velocitat de la llum. S’han posat de moda i sembla que si no en tens ets un aturat. És per això que els estafadors en volen treure profit.

Si teniu criptomonedes, aneu amb molt de compte. Tot el que puja, després baixa. I si no en teniu, no us deixeu enredar amb les que us ofereixin per telèfon per 200 euros. Són de pa sucat amb oli.

stats