25/11/2022

Guia per evitar la fuga d’empleats

2 min
Incentius per a les empreses  que contracten treballadors  amb difícil accés al mercat laboral

Fa mesos que pateixo una fuga de treballadors a empreses del mateix sector. Econòmicament no hi puc competir, però hi puc fer alguna cosa?

Pol, Barcelona

La resposta és sí. Per sort, a part de motius econòmics, hi ha molts altres motius pels quals un lloc de treball té més o menys valor. Et proposo dos tipus d’accions: unes per evitar fugues i unes altres per protegir els nous contractes.

Les accions per evitar fugues passen per fer un empathy map o mapa d’empatia per a cada perfil de treballador. En trobaràs plantilles a internet, imprimeix-ne tres. En proposo tres perquè, tot i que cada persona és diferent, més o menys trobem comportaments que s’assemblen i, per tant, has de procurar que tots els treballadors de l’empresa quedin identificats en un dels tres grups que descrius. Respon a totes les preguntes del mapa d’empatia per a cada un dels tres perfils: en què pensen els treballadors?, què els preocupa?, què busquen a l’empresa?, i en la vida en general? Aquests tres mapes seran la teva guia per respondre a la pregunta principal: què els puc oferir? Busca la manera com l’empresa pot cobrir les seves preocupacions. Pot ser des de més flexibilitat horària per atendre imprevistos personals fins a facilitar-los que puguin atendre trucades personals en hores de feina per reduir l’ansietat de la conciliació.

Al final, si marxen és perquè els beneficis que obtenen en un altre lloc de treball superen els costos de marxar de la teva empresa. Per tant, procura augmentar els beneficis que obtenen amb tu.

Per protegir els nous contractes, assessora’t amb un expert en dret laboral, i prepara un model de contracte laboral que els dificulti marxar. Les mesures per evitar que marxin els nous contractats poden ser de dos tipus: facilitadores o coercitives. Facilitadores són mesures per garantir beneficis, com la flexibilitat horària. Coercitives són les penalitzacions per marxar del lloc de treball. Procura que en el model de contracte hi hagi una barreja de les dues tipologies.

stats