Mercat de fitxatges
Empreses 09/10/2023

Gallina Blanca i Esteve pesquen directiu a la competència

Henkel Ibérica estrena president i l'ICF renova la seva cúpula directiva

3 min
GB Foods, nou nom per al grup Gallina Blanca Star

Setmana de grans canvis a diverses multinacionals catalanes. GBFoods, coneguda per Gallina Blanca, ha fitxat a Kellogg's la seva nova consellera delegada, però no és l'única que ha anat a buscar nous fitxatges a la competència. La farmacèutica Esteve ha buscat a Reig Jofre una nova directora financera, i el grup hoteler Selenta també ha pres a Sercotel el seu director comercial. Alhora, Henkel estrena nou president per a la zona ibèrica, i l'ICF reorganitza la seva estructura.

Miranda Prins, nova consellera delegada de GBFoods a Europa

GBFoods, també coneguda com a Gallina Blanca, ha anunciat el nomenament de Miranda Prins com a nova consellera delegada de la companyia a Europa. La directiva serà la responsable de liderar l'estratègia del negoci al mercat europeu, on és present en 9 països (Espanya, Itàlia, els Països Baixos, Bèlgica, França, Alemanya, Finlàndia, Suècia) a través de les seves 11 fàbriques, que produeixen més de 24 marques, com Gallina Blanca, El Pavo, Yatekomo, Star, D&L o Liebig, entre d'altres. Graduada en comerç internacional per la Universitat de Maastricht, compta amb més de 20 anys d'experiència al sector de productes de gran consum. Prins ocupava fins ara la posició de directora general d'Europa Continental a Kellogg's, companyia a la qual es va incorporar el 2008 com a brand manager. Durant aquest període, ha exercit diferents responsabilitats, entre les quals destaca la de vicepresidenta de Pringles Europa. 

Miranda Prins GBfoods

David Cazorla, nou president de Henkel Ibérica

David Cazorla Jäggin ha estat nomenat nou president de Henkel Ibèrica, un càrrec que compaginarà amb la seva responsabilitat actual al negoci d'Adhesive Technologies com a director global de reparació i manteniment de vehicles per al Grup Henkel. Substitueix Rodolfo Schornberg, que, després de 33 anys de carrera professional a la companyia, nou com a president, deixa la companyia. Cazorla compta amb una sòlida formació acadèmica com a llicenciat en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), compta amb un MBA a Esade i un programa de gestió i estratègia per l'Iese i la Universitat de Stanford. 

Esteve fitxa Roser Gomila com a nova directora de finances

La farmacèutica Esteve ha anunciat el nomenament de Roser Gomila com la seva nova directora financera (CFO), que succeeix en el càrrec José Luis Urbieta, que es jubilarà a finals d'octubre després de 12 anys a l'empresa. Gomila és llicenciada en administració d'empreses i MBA per Esade, i ha cursat diversos programes de postgrau en direcció estratègica global (Harvard Business School) i el PDG de l'Iese, entre d'altres. Compta amb més de 18 anys d'experiència com a directora financera; de fet, des del 2017 ocupava aquesta posició a la companyia farmacèutica Reig Jofre. Anteriorment va ser directora financera de Simon Holding i directora d'anàlisi i planificació financera a GE Capital Bank.

Roser Gomila

Selenta fitxa Nicolás Lleixá com a nou director comercial i de màrqueting

Selenta Group, la cadena hotelera catalana que va ser adquirida l'any passat per Brookfield Asset Management per 440 milions d'euros, ha fitxat el director comercial de Sercotel, grup de la competència. De fet, Sercotel també ha viscut canvis a la seva cúpula recentment, amb l'entrada de Bernardo Losada i Luis Miguel Martín, que entren al comitè executiu del grup. Llicenciat en comerç internacional per la Universitat de Girona, expert en màrqueting per la UPF i PDD a l'Iese, ha passat també pel grup Hotusa i a SEHRS i ha exercit com a professor visitant a escoles especialitzades en turisme.

L’ICF reorganitza la seva cúpula

L’Institut Català de Finances ha actualitzat la seva estructura organitzativa que afecta quatre de les àrees de treball amb l’objectiu d’impulsar el Pla Estratègic 2023-2025, cosa que implica tres noves incorporacions al comitè de direcció: Noemí Gálvez comandarà la nova direcció de risc; la direcció comercial tindrà al capdavant Antoni Vallès, i, per acabar, es crea una direcció de productes, marca i sostenibilitat, que liderarà Oriol Vidal-Barraquer.

stats