Consultori laboral

Estudiar un màster als 40 anys: pot canviar la meva carrera?

Alexandra Masó repassa el que cal tenir en compte a l'hora de posar-se a estudiar una nova disciplina

2 min
Màsters ‘online’, els màsters del futur?

Tinc 46 anys i m’he matriculat a un màster de gestió de temes tecnològics. Em pregunto si amb la meva edat és massa tard, si això canviarà la meva carrera.

Esteve, Barcelona

Pel que fa a l’edat, estàs en el moment ideal per emprendre. Però tu no has parlat d'emprendre... o sí? La capacitat de proposar i desenvolupar noves maneres de fer, sigui dins una empresa o creant la teva pròpia, es coneix com a emprenedoria. La mitjana d'edat dels emprenedors amb èxit els darrers anys ha pujat fins a situar-se a 45 anys. Això no és gens estrany. Pensa-hi, fa més de quaranta anys que t'obres camí amb cadascuna de les experiències viscudes, trobant noves solucions a cada un dels reptes i sobrevivint a crisis de tota mena. Assegurar l’èxit en entorns pioners com els tecnològics requereix una certa intuïció que el teu valuosíssim bagatge et garanteix.

Ara bé, ¿un títol de màster et pot canviar tant la carrera? Avui en dia les titulacions ja no solen transformar les carreres professionals, i menys les titulacions de base tecnològica, on encara s’estan construint els perfils professionals i no hi ha res definitiu. Si realment vols canviar la teva carrera amb aquest màster, t’has de comprometre a buscar l’aplicació de tots els nous coneixements que hi vagis aprenent. Més que compromís, necessitaràs tossuderia, però recorda que tu jugues amb avantatge. La teva experiència t’ajuda a decidir en quins coneixements val la pena indagar i en quins no. Si no estàs per romanços i vas aplicant sistemàticament els coneixements amb els quals et sentis més còmode, transformaràs la teva carrera, i fins pots crear una nova professió. Això sí, has de tirar pel dret amb les teves conviccions, encara que en alguns moments et quedis sol.

stats