23/09/2012

El Carec pot fer aquesta feina

2 min

La setmana passada reclamava aquí que algú comencés a fer el pla de negoci d'una eventual Catalunya independent si no volem fer el ridícul. Si finalment Artur Mas tria aquesta opció obertament (això significa posar-ho en el seu programa electoral) no sabem què passarà en el cas que les formacions partidàries de l'estat propi tinguin majoria absoluta al Parlament després de les pròximes eleccions. Ni com de ràpids seran els esdeveniments. Per tant, caldrà tenir planificada la part econòmica pel que pugui passar.

Les persones indicades per fer aquesta feina són els membres del Carec, el consell assessor de la Generalitat en economia, que lidera Salvador Alemany (president d'Abertis) i que integren experts com Heribert Padrol (exinspector de finances i delegat especial de l'Agència Tributària a Catalunya), Jordi Majó (exministre d'Indústria) i Joan Prat (exmembre del Comitè Consultiu d'Energia de la Comissió Europea). Cito aquests noms perquè són els de persones que han exercit professionalment en tres àrees claus que hauria de preveure el pla que es redacti. Però entre els assessors també hi ha reputats catedràtics i empresaris que, evidentment, hi tindrien molt a dir. De fet, entre tots ells han elaborat, durant els últims dos anys, diferents documents que contenen els diagnòstics més precisos sobre l'estat de l'economia catalana. Per tant, coneixen la fotografia a la perfecció.

És de suposar que si Mas torna a guanyar les eleccions, com indiquen les enquestes, no només mantindrà el Carec sinó que en reforçarà les funcions demanant als seus membres que comencin a planificar les "estructures d'estat" a les quals s'ha referit. Al mateix Carec troben que això seria lògic si tenim en compte que la proposta del pacte fiscal també va sorgir d'aquests experts.

La pregunta és si els actuals membres del Carec estaran disposats a fer aquesta feina.

stats