El perfil

Sylvia Taudien

CEO i fundadora d’Advantage Consultores

2 min
Sylvia Taudien

Formació

“Vaig néixer a Alemanya, tot i que als anys 50 la meva família va viure també a Sud-àfrica. El meu pare era pedagog i em vaig criar en un entorn rural als afores de Colònia. De petita volia treballar amb les persones, anar a l’estranger i parlar en públic, i als 17 anys vaig tenir clar que volia ser ‘coach’ de dones directives. Vaig fer una formació dual a la universitat a Alemanya entre el 1980 i el 1983: em vaig graduar en economia a la Bayern Academy i, al mateix temps, treballava a la multinacional del mateix nom”.

Trajectòria professional

“Als 22 anys, el 1984, vaig marxar d’Alemanya per treballar a Barcelona amb la farmacèutica Bayer. Ja em vaig quedar aquí i durant uns anys vaig treballar per a altres empreses del mateix sector com Henkel i Lacer mentre feia un màster en màrqueting a Esade. El 1993 em vaig quedar sense feina i, gràcies a un programa d’orientació professional, vaig entrar en el món de la consultoria. Vaig treballar en unes quantes empreses d’‘outplacement’, ‘headhunting’ i ‘coaching’, fins que el 2003 vaig obrir la meva pròpia companyia, Advantage Consultores”.

Sylvia Tauden

Un èxit

“Haver aconseguit impactar positivament en altres persones i deixar un llegat”

Un fracàs

“M’hauria agradat tenir més temps de qualitat amb la meva família”

Lliçons de vida

“Si les empreses no s’adapten a la nova realitat de persones després de la pandèmia moriran. Avui la gent busca projectes amb un propòsit i la màxima flexibilitat laboral, fins i tot si el sou és més baix. Està sorgint un nou model laboral en què el treballador té autodeterminació en aquests paràmetres”.

“Quan ets jove cal pensar en gran. John F. Kennedy va inventar el ‘moonshot thinking’: el 1961 va preveure que l’home arribaria a la Lluna quan encara no sabia ni com fer-ho. Tot i això, anys després es va fer realitat. Si penses en petit només faràs passos curts i no arribaràs lluny”.

El que més m’agrada

Una marca

“Cap. No crec en les empreses, sinó en les persones que les formen”.


Una pel·lícula

“«Hidden figures». Tracta de tres científiques afroamericanes que van contribuir al primer viatge a la Lluna i que van lluitar pels seus drets”.


Un ‘hobby’ 

“La veritat és que per desconnectar m’agrada viatjar, escoltar música, jugar amb les meves netes i fer esport”.


Una cançó

“«Vamos a mover el mundo del Foro de Directivas de Personas». La vam crear durant la pandèmia amb un grup de dones que vaig engegar fa onze anys”.


Un llibre

“«La rueda de la vida» d’Elizabeth Kübler-Ross. Parla de la vida després de la mort i és pionera en parlar de la corba del dolor”.


Una figura

“Diria que Angela Merkel per la seva determinació i humilitat, però també John F. Kennedy per haver inspirat el corrent del ‘moonshot thinking’, de pensar deu vegades més en gran del que aspires”.

stats