Mercat de fitxatges

El retorn de Tobías Martínez a la primera línia empresarial

Un català, per primera vegada president mundial de FIABCI

4 min
Tobías Martínez, primer executiu de Cellnex.

Un any després que Tobías Martínez, fundador i conseller delegat de Cellnex, deixés el càrrec a l'empresa de telecomunicacions, ja té un nou lloc a la primera línia empresarial. Es tracta de la presidència d'OPDEnergy, empresa del sector de les energies renovables, matèria en la qual Martínez és expert. Alhora, Bayer nomena un nou director per a Espanya, i el català Ramón Riera assoleix una fita històrica: la presidència mundial del FIABCI.

Tobías Martínez, nou president d'OPDEnergy

Martínez serà el president d'OPDEnergy, recentment adquirida pel fons Antin, on Martínez va començar a treballar després de deixar Cellnex. El mes d'octubre passat, Martínez es va incorporar al vehicle inversor, domiciliat a Luxemburg, en qualitat de consultor sènior. Ja feia temps que Antin estava darrere d'OPDEnergy, i de fet ja havia llançat una opa per adquirir-la.

Martínez va ser fins al juny el màxim responsable executiu de la companyia i administrador únic de la filial Cellnex Finance Company, SAU. Es va integrar a Acesa Telecom (Grup Abertis) l'any 2000. Abans d'unir-se al Grup Abertis, va desenvolupar el seu propi projecte empresarial a Sistemas de Información y Telecomunicaciones durant més de 10 anys. Va estudiar enginyeria de telecomunicacions i és diplomat en alta direcció per IESE (PADE) i en direcció de màrqueting per l'Institut Superior de Màrqueting de Barcelona.

PepsiCo nomena l'enginyer Christian Cerezo cap de l'equip agro al sud-oest d'Europa

PepsiCo ha nomenat l'enginyer Christian Cerezo nou responsable de l'equip agro al sud-oest d'Europa, davant la retirada d'Àngel Alonso. Cerezo assumirà la gestió de matèries primeres agrícoles per subministrar-les a les plantes a Espanya, liderarà l'agenda d'agricultura positiva de la companyia a Iberia, i continuarà impulsant la digitalització en agricultura. Cerezo és llicenciat en enginyeria agroalimentària i del medi rural per la Universitat de Burgos i compta amb un màster en enginyeria agronòmica per la Universitat Politècnica de València i un altre en agricultura 4.0 per la Universitat Catòlica d'Àvila. Es va unir a PepsiCo el 2017 com a tècnic agrícola al departament d'Agricultura del Sud-oest d'Europa.

Christian Cerezo Head of Agro PepsiCo Southwest Europe

Jordi Sánchez, nou responsable de la divisió farmacèutica de Bayer a Espanya

Jordi Sánchez ha estat nomenat responsable de la divisió farmacèutica de Bayer a Espanya i començarà a exercir el càrrec a partir de l'1 d'agost, substituint Bernardo Kanahuati, que assumeix noves responsabilitats globals. Sánchez té una experiència de 30 anys de lideratge a la indústria farmacèutica, i es va unir a Bayer el 2013 com a responsable de la unitat de negoci de medicina especialitzada a Espanya. Des del 2017 ha ocupat posicions de responsabilitat global en les àrees d'oncologia, oftalmologia i hemofília. Actualment, encapçalava l'àrea de trombosi de Bayer globalment.

Jordi Sanchez  Bayer Pharmaceuticals

Ramón Riera, nou president mundial de FIABCI per al 2024-25

Ramón Riera serà el primer català –i el primer espanyol– a accedir a la presidència mundial de la principal federació immobiliària del planeta en els seus més de 70 anys d'història. L'organització és present en més de 75 països. Riera va ser president de FIABCI Espanya entre el 2011 i el 2020, any en què va cedir la presidència a Joan Clos. Llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i amb una carrera de més de 35 anys de trajectòria al sector immobiliari, ha combinat les seves funcions com a propietari d'Eurofincas amb alts càrrecs a FIABCI i al Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària (COAPI) de Barcelona. Actualment és director internacional de l'Associació Nacional d'Agents Immobiliaris (ANAI) i de l'Associació d'Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC). Anteriorment, va tenir el càrrec de director d'immobles de l'Agrupació Mútua i Bankpyme, així com de conseller i director general d'Aisa.

Ramon Agenjo presidirà Barcelona Global

El secretari del consell d’administració de Damm, Ramon Agenjo, substituirà Maite Barrera a la presidència de l'associació d'empresaris Barcelona Global, segons proposta de la mateixa presidenta, que haurà de ser ratificada ara per l’assemblea general de socis, que se celebrarà el 26 de juny. Barrera, empresària i fundadora de Bluecap, ha presidit Barcelona Global des del 2022.

Ramon Agenjo, conseller i secretari del consell d'administració de Damm.

A més del seu càrrec a Damm, Agenjo és president del Grup Cacaolat i conseller de diverses empreses de Damm, grup on ha desenvolupat la seva activitat professional des de fa quatre dècades. També és patró-director de la Fundació Damm i president de la Fundación Estrella de Levante, vehicles de les accions de mecenatge i filantropia de la companyia.

Noves cares al comitè executiu de Cecot

La patronal Cecot ha anunciat la incorporació de quatre nou membres al seu comitè executiu, cosa ja prevista quan Xavier Panés va assumir la presidència de l'entitat el 2022. Els nous membres del comitè són el president de MAT Holding i de Fira de Barcelona, Pau Relat; el conseller d’Uriach, Joaquim Uriach; el director general de Talman Group, Ignasi Rafel i el director general de Productos Montblanc, Joan Sanfeliu. Aquests empresaris rellevaran com a vocals Manuel Jiménez, ja jubilat, Joaquim Bretcha, Ignasi Cusidó i Cristina Escudé. Aquests tres últims assumiran noves responsabilitats dins la patronal.

Ignasi Pietx, nou president de Comertia

Comertia ha nomenat el director general d’Artyplan, Ignasi Pietx, com a nou president de l’associació catalana de l’empresa familiar de retail un cop finalitzat el mandat del fundador de Dormity, David Sánchez. Pietx és director general d’Artyplan des del 1993, ha sigut vicepresident de Comertia i també membre del patronat de FemCat, conseller del C4T Tourism Business & Planning i soci del Cercle d’Economia. De formació economista, Pietx va començar la seva trajectòria professional com a director general de Tèxtil TC.

stats