Mercat de fitxatges

Un 'merengue' a Telefónica

Faes Farma estrena conseller delegat i Parlem integra nous consellers a la cúpula

3 min
Imatge d’arxiu de la seu de Telefónica a Madrid.

Dimarts el govern espanyol sacsejava la setmana de fitxatges amb la seva tria com a conseller de Telefónica en representació de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI, l'entitat del ministeri d'Hisenda que gestiona les empreses públiques o amb participació de l'Estat): serà el guru digital de Florentino Pérez, Carlos Ocaña Orbis. Amb tot, els fitxatges setmanals no acaben aquí: Faes Farma estrena conseller delegat, Pimec fitxa un nou president per a l'Observatori de la Pime i Parlem renova el seu consell d'administració.

La mà dreta de Florentino, a Telefónica

Carlos Ocaña Orbis substituirà l'actual vocal Carmen García de Andrés al consell de Telefónica a proposta de l'Estat. Aquest canvi implicarà, entre altres qüestions, que Telefónica continuï amb 15 membres al consell d'administració, però amb menys dones, que passaran a suposar el 33% del consell d'administració, cosa que xoca amb la llei de paritat impulsada pel mateix govern espanyol, que pretén que les empreses de l'Íbex tinguin un mínim d'un 40% de dones al consell d'administració. Ocaña Orbis és actualment un dels homes forts de Florentino Pérez i forma part del comitè executiu del Reial Madrid. Té experiència en assessoria digital i tecnològica i, de fet, té dues obres publicades vinculades a aquesta àrea; l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, és coautor d'una de les obres. També va treballar amb el socialista Miguel Sebastián quan aquest va ser ministre d'Indústria durant el mandat de José Luis Rodríguez Zapatero.

Pimec fitxa Oriol Amat com a president de l'Observatori de la Pime

Oriol Amat ha estat nomenat president de l'Observatori de la Pime de la patronal Pimec, "amb l’objectiu de reforçar i consolidar l’Observatori com un actor influent en el debat social sobre les polítiques econòmiques i el progrés social", assegura en un comunicat. La tasca de l'Observatori "contribueix a l’anàlisi de situacions o qüestions concretes d’actualitat o d’incidència en l’àmbit econòmic, a través d’informes amb informació a nivell agregat, sectorial, territorial o per dimensió empresarial", ha explicat la patronal. Amat, que ocupa aquest càrrec institucional i no remunerat, coordinarà el consell assessor format per un equip d'experts en diverses matèries i el departament d’estudis de la patronal.

Oriol Amat

Xavier Brossa Galofré, nou patró de Fundació La Caixa

El patronat de la Fundació La Caixa ha aprovat el nomenament de Xavier Brossa Galofré com a patró a proposta de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País (SEBAP), per un termini de dos anys. Brossa s'incorporarà al patronat en substitució de Joaquim Gay de Montellà Ferrer-Vidal, proposat en el seu dia per Foment del Treball Nacional, el mandat del qual finalitza. El directiu català accedeix a aquest òrgan dins del torn rotatori que els estatuts de la Fundació reserven a les entitats fundadores.

Faes Farma estrena conseller delegat

Faes Farma ha nomenat Eduardo Recoder de la Cuadra nou conseller delegat de la companyia, que compta amb més de 20 anys d'experiència en el sector farmacèutic. La seva designació com a conseller executiu se sotmetrà a ratificació de la pròxima junta general d'accionistes, prevista per al juny, i la seva incorporació es farà efectiva l'1 de setembre, segons ha informat la companyia. Recoder de la Cuadra és llicenciat en farmàcia per la Universitat de Barcelona, compta amb un MBA a l'escola de negocis Iese, un curs a Harvard i un programa de gestió comercial a la EAE.

Parlem renova el consell d'administració

El grup de telecomunicacions català ha dut a terme dos nomenaments significatius. D'una banda, Xavier Capellades, actual director general del grup, i de l'altra, Roger Piqué, soci fundador d'Inveready, esdevindran nous consellers del consell d'administració de Parlem un cop es ratifiqui la proposta del mateix òrgan en la pròxima junta d'accionistes del mes de juny.

Xavier Capellades

Foment estrena una comissió d'IA

La patronal Foment del Treball ha aprovat la creació d’una comissió d’intel·ligència artificial (IA) perquè, amb l’aprovació al març de la primera llei europea sobre aquesta tecnologia, "no es perdi de vista la competitivitat empresarial, que és clau per al nostre creixement i progrés econòmic". Aquesta comissió serà coordinada per Ignasi Costas, soci fundador de RCD i membre de la junta directiva, juntament amb la directora d'innovació de Foment, Maria Mora.

stats