Mercat de fitxatges

La matriu de Telecinco, Vodafone i el gegant català de les piscines nomenen nous consellers delegats

Nestlé nomena un nou 'dircom' i Coca-Cola Europacific ratifica tres consellers

3 min
La seu de Fluidra, a Sant Cugat del Vallès.

BarcelonaDiversos canvis a les cúpules de multinacionals amb presència destacada a Catalunya. Nestlé, BNP Paribas i Coca-Cola Europacific Partners han aprovat nomenaments destacats en una setmana marcada pel canvi de conseller delegat a Fluidra i a Vodafone, així com per l'arribada de l'exministra Cristina Garmendia al capdavant de Mediaset Espanya.

Nou dircom a Nestlé

La filial ibèrica de Nestlé, amb seu a Esplugues de Llobregat, ha nomenat Albert Vega com a nou director de comunicació a Espanya, en substitució de Neus Martínez, que abandonarà la multinacional suïssa després de 35 anys. Enginyer agrònom, Vega liderava fins ara l'àrea de relacions institucionals de l'empresa suïssa, a la qual sumarà ara la comunicació corporativa, que inclou carteres com el gabinet de premsa, la gestió de la comunicació interna i l'organització d'esdeveniments.

Vega no és, però, l'únic nomenament de Nestlé, que també ha nomenat Elisa Riboldi com a nova directora de màrqueting per a Espanya i Portugal. Riboldi fa 15 anys que està a l'empresa, on ha treballat com a consultora interna i directora de negoci de nutrició infantil i lactis. Anteriorment havia ocupat la direcció de màrqueting d'empreses alimentàries com Kellogg's i Procter & Gamble.

José Miguel García, nou conseller delegat de Vodafone Espanya

Vodafone tindrà un nou conseller delegat a Espanya a partir del pròxim 1 de juny. José Miguel García ha sigut l'escollit per la companyia de telecomunicacions per substituir com a màxim directiu Mario Vaz. El canvi es produeix arran de l'adquisició del negoci de l'empresa a Espanya per part del fons britànic Zegona, que va pagar uns 5.000 milions d'euros en la compra. García té un llarg recorregut al sector de les telecos, ja que va ser conseller delegat de la basca Euskaltel.

A més, Ángel Álvarez –directiu procedent de Digi, on era director comercial– substituirà Ignacio Román com a director de la unitat de Consum a l'empresa de telefonia, mentre que José Ortiz Martínez serà el nou responsable de l'àrea legal i ocuparà el lloc que fins ara tenia Elena Otero-Novas. Ortiz Martínez havia ocupat posicions similars a Jazztel i Euskaltel. Finalment, Berta Álvarez Stuber –amb experiència també a Euskaltel i, després, a MásMóvil– reemplaçarà Bülent Bayram com a directora de Recursos Humans.

Fluidra aposta per un nou màxim executiu

La multinacional catalana de piscines Fluidra –una de les cotitzades catalanes de l'Íbex-35– va anunciar dilluns un canvi en el càrrec de conseller delegat: Jaime Ramírez, procedent de l'empresa Kimberly-Clark, substituirà Bruce Brooks a partir del 31 d'agost. Brooks, però, es mantindrà vinculat al grup com a conseller no executiu.

Garmendia, a Mediaset

Ara bé, el nomenament més destacat a l'Estat aquesta setmana ha sigut el de l'exministra de Ciència socialista Cristina Garmendia com a consellera delegada de Mediaset Espanya, la filial estatal del grup mediàtic italià fundat per Silvio Berlusconi i matriu de les cadenes Telecinco i Cuatro, entre altres. Garmendia ocuparà així la vacant deixada des del desembre passat per la dimissió de Borja Prado. Doctora en biologia, l'exministra basca ja era consellera de Mediaset.

BNP Paribas potencia la delegació immobiliària de Barcelona

BNP Paribas Real State, filial immobiliària del banc francès BNP Paribas, ha nomenat Anna Güell i Flor Prejeu com a directora de lloguer d'oficines i senior associate de lloguer de logística de la delegació de la companyia a Catalunya, respectivament. En tots dos casos es tracta de nomenaments interns que tenen com a objectiu "potenciar" tant el lloguer en els mercats logístic i industrial com "la plaça de Barcelona", segons un comunicat de l'empresa.

Coca-Cola Europacific ratifica tres consellers

Al sector de l'alimentació, la junta d'accionistes de Coca-Cola Europacífic Partners celebrada aquest dimecres a Londres va ratificar l'elecció de Guillaume Bacuvier com a nou conseller de l'empresa amb més d'un 99,8% dels vots. Bacuvier ja va ser nomenat conseller amb efectes del passat 1 de gener, però encara havia de passar el tràmit de l'aprovació de l'accionariat.

A més, la resta de membres del consell van ser reelegits per l'assemblea. Així doncs, Manuel Arroyo, vicepresident executiu i director global de màrqueting del grup, i el vocal José Ignacio Comenge també mantindran els seus respectius seients al consell, malgrat haver tingut menys vots favorables (un 88,4% cadascun), ja que la consultora ISS va recomanar als accionistes oposar-se als dos nomenaments perquè, a parer seu, presentaven "problemes d'independència".

stats