Mercat de fitxatges

Un lleidatà entra a cobrir la quota catalana al Banc d'Espanya

El Banco Santander fitxa el conseller delegat d'ING

3 min
Imatge de la façana de la seu central del Banc d’Espanya, a Madrid, des de la font de Cibeles.

Després del sonat nomenament de l'exministre José Luis Escrivá com a governador del Banc d'Espanya, l'organisme continua renovant la cúpula. D'una banda, la subgovernadora serà Soledad Núñez Ramos, que substituirà en el càrrec Margarita Delgado, i també ha posat nom i cognoms a qui hi representarà la quota catalana: serà el catedràtic Jordi Pons, que finalment ocuparà la cadira que fins ara estava representada per l'economista Núria Mas, amb el mandat caducat des del 2023.

Jordi Pons, nou conseller al Banc d'Espanya

El consell de ministres ha aprovat aquesta setmana el nomenament de Soledad Núñez com a subgovernadora del Banc d’Espanya. A més, s'ha cobert la vacant de la quota catalana amb el nomenament de Jordi Pons com a conseller de l'organisme. Feia més d'un any que estava vacant.

Jordi Pons

Pons, nascut a Sant Guim de Freixenet (Segarra) i el nomenament del qual va ser pactat pel govern espanyol i la Generalitat, el PSOE i ERC, és doctor en economia i catedràtic de la Universitat de Barcelona. És reconegut pel seu treball en l’anàlisi de sèries temporals, predicció econòmica i les conseqüències de la globalització. Entre 2007 i 2022 va ser síndic de la Sindicatura de Comptes de Catalunya, també a instàncies d'ERC, i es va encarregar de la fiscalització de les finances públiques catalanes. El 2005 va publicar un llibre sobre l’espoli fiscal de Catalunya.

Jaume Baró, nou conseller delegat a ACCIÓ

El nou govern de la Generalitat ha nomenat Jaume Baró com a conseller delegat d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del departament d’Empresa i Treball. Alhora, el Govern autoritza Baró a compatibilitzar el càrrec amb el de secretari d’Empresa i Competitivitat del Govern. Nascut a Ginebra (Suïssa) el 1975, és graduat en economia i en ADE per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

ACCIO govern nomena jaume baro conseller delegat accio.jpg 1394227981

Ha desenvolupat una trajectòria professional de més de vint anys a Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic de la capital, on havia ocupat diferents responsabilitats tècniques fins a arribar a ser el director executiu d’Empresa i Emprenedoria, càrrec que ocupava fins a ser nomenat secretari d’Empresa.

Marta Angerri, nova directora general de Comerç

La fins ara directiva del grup Ametller Origen i exdirectora del Cercle d'Economia, Marta Angerri, ha estat nomenada nova directora general de Comerç del departament d'Empresa de la Generalitat. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració, i Màster en Gestió Pública, es va incorporar al Cercle d'Economia el 2007 com a directora de Programes, per ser nomenada secretària general del Cercle i directora de la Fundació el 2011. Des del 2018 fins a finals del 2020 va ser directora general del Cercle d'Economia. Abans, el 1998 va iniciar la seva carrera professional a la Generalitat de Catalunya en l'àmbit de les Relacions Internacionals al Departament de la Presidència.

Seidor nomena Sergi Biosca nou conseller delegat

La consultora tecnològica Seidor ha nomenat Sergi Biosca nou conseller delegat. Biosca té una llarga experiència al sector de la consultoria tecnològica, acumulada al llarg de més de vint-i-cinc anys en posicions de lideratge en companyies del sector. Enginyer de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), fins ara era responsable del negoci a Europa i conseller delegat de NTT Data a Espanya. Prèviament, Biosca va ocupar càrrecs importants a Everis, la majoria vinculats als sectors de telecomunicacions i d'administracions públiques. El nomenament de Biosca coincideix amb l'entrada del fons Carlyle a l'accionariat de Seidor, que mantindrà la seu social a Vic.

Santander fitxa el conseller delegat d'ING a Espanya

El Banco Santander ha nomenat Ignacio Juliá nou conseller delegat de Santander Espanya. Juliá era fins ara conseller delegat d'ING a Espanya i Portugal, i al Santander substituirà Ángel Rivera a partir de l'1 d'octubre. Juliá ha estat un dels protagonistes de la trajectòria d'ING des del seu llançament com a primer banc digital a Espanya el 1999. Abans d'assumir el càrrec de conseller delegat d'ING a Espanya i Portugal, l'any 2021, va ser director financer i de riscos a la mateixa entitat. A més de la seva trajectòria a Espanya, el directiu va desenvolupar part de la carrera professional a Polònia, on també va dirigir el negoci de banca detallista.

SERGI BIOSCA
stats