Mercat de fitxatges

Grifols enforteix l'equip directiu en plena crisi amb Gotham

Celsa fitxa el director financer d'Indra i Miquel Roca Junyent és nomenat conseller a Abertis

3 min
Detall de les oficines de Grifols.

BarcelonaEl mercat de fitxatges tanca l'última setmana de gener amb molts moviments. Els més destacats són la incorporació de dos càrrecs directius a Grifols, en una setmana en la qual hem explicat el seu contraatac per defensar-se de les acusacions de Gotham. Un altre gegant català, en aquest cas siderúrgic, també ha sortit al mercat: Celsa ha fitxat el director financer d'Indra. L'altra gran novetat (o no tant) és que Miquel Roca assumeix un nou càrrec de conseller: Abertis li dona plenes funcions dins del seu consell d'administració, on fins ara era secretari no conseller.

Grifols incorpora dos nous directors

La multinacional catalana dels hemoderivats ha reforçat el seu equip directiu amb la incorporació de dues noves figures al capdavant de la unitat de negoci de Biopharma i de la divisió de recursos humans i talent, Roland Wandeler i Camille Alpi, respectivament. Tots dos reportaran al director d'operacions de la companyia, Víctor Grífols Deu. Wandeler és llicenciat per l'Escola Politècnica Federal de Zuric i treballa a les oficines de la farmacèutica a Carolina del Nord. Alpi, que dirigirà l'àrea de recursos humans i talent, es va llicenciar en ciències econòmiques i empresarials a Suècia i va treballar a Danone abans d'entrar a Grifols.

El nou director de la divisió de Biopharma de Grifols, Roland Wandeler.

El grup Celsa fitxa el director financer d'Indra

La primera empresa siderúrgica d'Espanya, des de fa uns mesos sota el control d'uns fons creditors que van capitalitzar un deute que la companyia no podia assumir, ha incorporat Borja García-Alarcón com a nou director financer. Fins ara ocupava aquest mateix càrrec a Indra, on va aterrar el 2022, també com a membre del comitè de direcció de l'empresa tecnològica. Anteriorment, havia passat per Telefónica i Enagás.

El director financer Borja García-Alarcón

Miquel Roca, nou conseller d'Abertis

La junta d'Abertis va aprovar la setmana passada el nomenament de Miquel Roca Junyent i el de Nuria Haltiwanger com a nous consellers de la societat a proposta del seu accionista ACS, que controla el 50% de la companyia d'autopistes. Roca, que ja era membre del consell d'administració però exercia de secretari no conseller, va deixar el màxim òrgan de representació d'ACS. Haltiwanger, doctora en dret per la Universitat de Georgetown, va aterrar a ACS l'any 2009 com a vicepresidenta a Nord-amèrica. La junta de dimarts també va aprovar el nomenament d'Andrea Mangoni com a consellera; ella és consellera delegada de la companyia italiana Mundys, que controla l'altre 50% de la concessionària.

Aena nomena tres nous consellers

El gestor aeroportuari espanyol, Aena, va nomenar dimarts passat tres nous consellers: Beatriz Alcocer, Ainhoa Morondo i Ángel Faus, per cobrir tres vacants a causa de les dimissions més recents. En concret, substitueixen Pilar Arranz, que va dimitir a finals de novembre, i Ángela Martín i Isabel Badía, que van deixar el seu càrrec a mitjans de gener.

Álvaro López serà el nou president del FROB

Un cop la ministra d'Economia Nadia Calviño va assumir la presidència del Banc Europeu d'Inversions (BEI), el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va nomenar Carlos Cuerpo com a successor de Calviño. Fins aleshores era secretari general del Tresor i Finançament Internacional. Amb el nou nomenament, el càrrec que tenia Cuerpo va passar a mans de Paula Conthe, que estava al capdavant del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). Ara aquest últim organisme ha designat finalment un nou director general per als pròxims cinc anys: Álvaro López Barceló, director general del Tresor.

Josep Maria Aguirre, nou president de la junta de govern de l'ICF

El secretari general d'Economia i Hisenda, Josep Maria Aguirre, ha estat nomenat aquesta setmana president de la junta de govern de l'Institut Català de Finances (ICF), després que a mitjans de gener l'executiu català el designés membre vocal dominical de la institució. Aguirre agafa així el relleu del fins ara president, Josep Maria Vilarrúbia. Nascut l'any 1981, és doctor en dret per la Universitat de Girona (UdG) i professor agregat de dret administratiu a la mateixa universitat.

El nou president de la junta de govern de l'ICF, Josep Maria Aguirre.

Cellnex nomena Daniel Pataki director de regulació i assumptes europeus

Cellnex, companyia catalana de telecomunicacions, ha incorporat Daniel Pataki com a director de regulació i assumptes europeus de la companyia. Es tracta d'un càrrec de nova creació, que reportarà directament al conseller delegat de la firma, Marco Patuano. Aquesta mesura forma part de la nova estructura organitzativa anunciada al setembre en el marc de la nova estratègia de negoci del grup, anunciada a finals del 2022. Pataki ve de la GSMA, l'empresa que organitza el Mobile World Congress (MWC).

stats