Mercat de fitxatges

Femcat i Endesa a Catalunya estrenen cap

Santacreu fa nous canvis a la cúpula de la Cambra de Comerç

3 min
La Llotja, seu de la Cambra de Comerç

BarcelonaLa setmana ha suposat una sacsejada als llocs de decisió de diverses institucions. Segons ha pogut saber l'ARA, la nova cúpula de la Cambra de Comerç de Barcelona, liderada per Josep Santacreu, ha decidit prescindir d'Eva Borràs Balcells, la fins ara directora gerent de la institució. Borràs va ser nomenada el novembre del 2021 pel govern cameral d'Eines de País; ara, el nou ple ha optat per substituir-la tot i que encara no ha fet oficial qui la substituirà.

D'altra banda, Oriol Guixà ha estat elegit com a nou president de la fundació privada d'empresaris FemCAT, tal com ja va avançar l'ARA. Guixà, empresari reconegut i president de La Farga YourCopperSolutions, substitueix David Marín i comptarà amb quatre vicepresidents: Xavier Fitó (Semillas Fitó) –que ja ho era en el mandat de Marín–, Jaume Sanabras (Marlex), Jaume Alsina Cornellana (Bonàrea) i Eulàlia Planes (Dispur SL, el family office de Fluidra).

Oriol Guixà durant una conferència al Cercle d'Economia

Enric Brazís, nou director d'Endesa a Catalunya

Endesa ha nomenat Enric Brazís Caubet (Palma, 1969) nou director d'Endesa a Catalunya, en substitució d'Isabel Buesa, que es jubila després de gairebé deu anys al capdavant de l'empresa en territori català i més de quaranta anys de trajectòria a la companyia elèctrica líder al Principat. Brazís és enginyer industrial amb estudis d'especialització a Esade i a la Universitat Pompeu Fabra. Està vinculat a Endesa des de fa vint-i-cinc anys i ha ocupat posicions de responsabilitat a l'àrea comercial, a l'Oficina del Defensor del Client i, des del 2020, ha estat responsable de relacions institucionals de la companyia a Catalunya.

Enric Brazís, nou director d'Endesa a Catalunya

Nous directors generals de Programes Industrials i Estratègia Industrial i Pimes

El ministeri d'Indústria i Turisme espanyol va anunciar dimarts els nomenaments del nou director general de Programes Industrials, Jorge Arnau Llinares Sanjuan, i el nou director general d'Estratègia Industrial i de la Petita i Mitjana Empresa, Jordi García Brustenga. Llinares és enginyer superior en informàtica per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de l'ICAI i funcionari de carrera del Cos Superior de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l'Estat. A més, ha treballat com a enginyer per a HP i ha ocupat càrrecs a l'administració, com el de subdirector general de Digitalització de la Indústria i Entorns Col·laboratius al ministeri d'Indústria. Per la seva banda, García és llicenciat en economia a la UPF i màster en direcció pública (EMPA) a Esade. Des del novembre del 2018 ocupava posicions executives a ENISA (ministeri d'Indústria i Turisme) i durant el darrer any va ser el director de foment de l'ecosistema emprenedor.

Ruben Sans (AIJEC), elegit nou vicepresident dels joves empresaris europeus

El president de l'Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), Ruben Sans, ha estat elegit nou vicepresident de la Confederació Europea de Joves Empresaris – Yes for Europe. El també vicepresident de CEAJE, la patronal espanyola, ocuparà el càrrec durant els pròxims dotze mesos. La Confederació Europea de Joves Empresaris – Yes for Europe representa uns 100.000 joves empresaris de tot Europa. El president de l’AIJEC ocuparà el càrrec de vicepresident dels joves empresaris europeus durant el pròxim mandat, que és d’un any. Sans és enginyer de telecomunicacions per La Salle i conseller delegat i fundador d'Elstir, una empresa de solucions en IT, cloud i ciberseguretat.

Ruben Sans, president AIJEC

Celsa nomena Jordi Cazorla nou conseller delegat

Celsa ha oficialitzat el nomenament de Jordi Cazorla com a nou conseller delegat, tal com ja es va anunciar el novembre passat. L'empresa ha explicat que la incorporació s'emmarca en el pla de reestructuració aprovat judicialment i que Cazorla s'uneix al president no executiu del consell d'administració, Rafael Villaseca. Cazorla és enginyer industrial per la UPC i MBA per la Universitat de Barcelona i fins ara era director general al sud d'Europa de DS Smith. Celsa ha anunciat que, en paral·lel, avança en la composició del nou consell d'administració, "que s'espera que estigui constituït al llarg de les setmanes vinents".

KH Lloreda crea un nou consell d'administració familiar

KH Lloreda, l'empresa familiar dels coneguts productes de neteja com KH-7, ha creat un nou consell d'administració "per impulsar el futur creixement de la companyia". El nou consell familiar és format per Josep M. Lloreda Piña (conseller delegat), les seves filles Meritxell Lloreda Surribas (vicepresidenta primera) i Elisenda Lloreda Surribas (vicepresidenta segona), Josep de Cabo Guitart (consell legal i secretari), Jaime López Bengoa (conseller de negoci), Joan Hortalà Vallvé (conseller fiscal) i Ignacio González Hernández (conseller de negoci i relacions públiques).

stats