El perfil

Felipe Ojeda

Cofundador de Refruiting

2 min
Felipe Ojeda

Formació

“He viscut sempre a Barcelona. Vaig estudiar al Viaró de Sant Cugat, des de ben petit fins que vaig acabar el batxillerat amb 18 anys. Després vaig entrar a la UPC per fer enginyeria industrial entre el 2008 i el 2013. Sempre havia estat curiós i m’agradaven les matemàtiques, però vaig escollir aquesta carrera per no especialitzar-me tant en un camp concret. La universitat va ser una molt bona etapa i vaig aprofitar-la per anar a l’estranger per fer pràctiques i estudiar, un temps a Mèxic, però també a França i Suïssa”

Trajectòria professional

“Des d’adolescent treballava, però la meva primera feina com a tal va ser a Hilti, una multinacional de productes de la construcció. Vaig anar fins a Liechtenstein per fer les pràctiques i després em vaig quedar a la delegació d’Espanya com a comercial, entre el 2015 i el 2016. A Liechtenstein hi havia el costum de tenir fruita a l’oficina com un element de benestar corporatiu. Quan en vaig tornar el 2016 vaig crear Refruiting amb els meus socis per portar-ho a Espanya. Ara en soc el conseller delegat i abastim més de 700 empreses”

Felipe Ojeda

Un èxit

“Ben aviat seré pare i mentiria si digués una altra cosa. La família i els projectes personals sempre queden per damunt de les coses professionals”

Un fracàs

“Abans era molt impulsiu i volia créixer costés el que costés. M’han hagut de frenar de vegades per mantenir-me amb els peus a terra”

Lliçons de vida

“Des del primer moment tenia molt clar a qui volia com a soci. És la decisió més important a escala empresarial perquè és com crear una família professional. Pregunta’t amb qui vols estar acompanyat realment i busca assessorament extern de mentors. Ho recomano a tothom”

“Em van fer fora de les meves primeres pràctiques. No n’estic orgullós, però va ser un error meu realment: volia entrar en una multinacional tant sí com no, però em va tocar una posició que no m’agradava i tot i això vaig forçar quedar-m’hi . Va ser un fracàs, però també un gran aprenentatge per veure què m’agrada de veritat”

El que més m’agrada

Una marca

“Glovo. En conec el fundador i és una ‘start-up’ de referència a Barcelona per com ha crescut i evolucionat. Tot i això, també admiro moltes empreses tradicionals i més industrials que tenen una gran solidesa”

Una sèrie

“L’última que estic veient és ‘Narcos’. Em sembla increïble tot el sistema que tenien persones com Pablo Escobar, i m’ha deixat molt al·lucinat el que s’hi explica”

Un 'hobby'

“M’agraden molt els esports de raqueta, des del tenis fins a l’esquaix. També he estat fins ara jugant en un equip de futbol amateur que vam crear amb uns amics fa deu anys”

Una cançó

“Per treballar escolto molta música clàssica, des de Vivaldi fins a Mozart, i em recorda el meu avi. Però de grup actual diria els Stay Homas; m’enganxa la seva energia”

Un llibre

“Soc molt aficionat a la novel·la històrica i ara estic llegint una trilogia que m’està encantant. Es diu ‘Africanus’, de Santiago Postillo, i tracta sobre Anníbal i les conquestes de Roma”

Una personalitat

“M’encantaria poder parlar amb el conseller delegat d’Inditex, Pablo Isla. Em sembla increïble tot el que han creat i com ho han fet”

stats